Mergi direct la conținut »
Situație gravă în Mureș. Aproape 5.000 de elevi nu se pot înscrie la licee și școli profesionale
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Situație gravă în Mureș. Aproape 5.000 de elevi nu se pot înscrie la licee și școli profesionale

Situație gravă în Mureș. Aproape 5.000 de elevi nu se pot înscrie la licee și școli profesionale

Aproape 5.000 de elevi din Mureș nu se pot înscrie la licee și școli profesionale, acest lucru deoarece Consiliul Local al municipiului Târgu Mureș nu a aprobat rețeaua școlară. 

4.789 de elevi din Mureș se află în situația de a nu putea participa la admiterea la licee și școli profesionale pentru anul școlar 2017-2018. Motivul: nu există rețeaua școlată aprobată de Consiliul Local al municipiului Târgu Mureș, iar din această cauză nu poate fi publicată broșura de admitere în învățământul liceal și profesional.

Inspectoratul Școlar Județean Mureș spune că toate calendarele pentru publicarea broșurii sunt depășite, iar de luni, elevii care au susținut anul acesta Evaluarea Națională nu știu unde se vor înscrie, potrivit radiomures.ro.


Rezultate Evaluarea Națională 2017 Mureș. Când se afișează notele


În aceste condiții, ISJ Mureș a solicitat Consiliului Local al municipiului Târgu Mureș să să introducă pe ordinea de zi a ședinței din 29 iunie aprobarea rețelei școlare a unităților de învățământ preuniversitar din Târgu Mureș. Totodată, șeful ISJ Mureș a spus că îi invită pe consilierii locali, cei care ar trebui să vadă în educație o prioritate și să reprezinte interesele comunității, „să nu trateze cu superficialitate și într-un mod iresponsabil această problemă, deoarece periclitează șansa de a urma cursuri liceale și profesionale a tuturor absolvenților claselor a VIII-a din județul Mureș”, transmite Agerpres.

Reprezentanții UDMR din Consiliul Local Târgu Mureș au respins aprobarea rețelei școlare din municipiu pentru anul școlar 2017-2018, întrucât pe această listă nu s-a regăsit și Liceul Teologic Romano-Catolic, pentru înființarea căruia procurorii DNA au început urmărirea penală împotriva fostului șef al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Mureș, Ștefan Someșan, și a fostului director al Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureș, Zsolt-Jozsef Tamasi.

 

Close
Închide
  Close