Potrivit Observator TV, miercuri seară, băiatul ar fi coborât scările hotelului în grabă, pentru a vedea rezultatul pe care le-a obținut la olimpiadă. S-a dezechilibrat și a căzut de la 11 metri înălțime, fiind transportat în stare foarte gravă la un spital din Hunedoara. Medicii au decis ulterior ca băiatul să fie transportat la Spitalul Județean de Urgență din Timișoara, unde a murit joi dimineață, din cauza rănilor foarte grave pe care le-a suferit.

În momentul în care s-a produs tragedia, niciun profesor sau un alt elev nu era lângă Matei. Profesorul care însoțea grupul de elevi a declarat că nu a văzut ce s-a întâmplat. „Mi-a spus că s-a dus în cameră câteva secunde să ia ceva de acolo când s-au afişat rezultatele şi copiii s-au îmbulzit spre afişaj, care era la parter. Şi în timpul ăsta, acest elev a căzut”, a spus cadrul didactic.

Matei era unul dintre cei mai buni elevi ai Colegiul Naţional Vasile Alecsandri din Galaţi.

Joi, el ar fi trebui să primească medalia de bronz, în prezența ministrului Educației, Ecaterina Andronescu. În Hunedoara venise și tatăl băiatului, care însă se cazase la un alt hotel.

După moartea copilului, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

 

Urmărește-ne pe Google News