De Dragoș Tănase,

Sala a fost expus la niveluri „mortale” de gaz, înainte ca avionul privat să se prăbușească în apă pe 21 ianuarie, pilotat de David Ibbotson.

Fotbalistul avea un nivel de saturație de 58% din monoxid de carbon (CO) în sângele său, scrie The Sun.

  • Expunerea la gaz incolor și inodor, între 20 și 30 % poate provoca somnolență și dureri de cap.
  • Peste 50 % poate provoca convulsii, inconștiență și chiar atac de cord.

AAIB susține că este posibil ca și pilotul să fi suferit aceeași expunere mortală, care i-ar fi „afectat capacitatea de a zbura”.

„Expunerea la CO poate reduce sau inhiba capacitatea unui pilot de a zbura o aeronavă, în funcție de nivelul acestei expuneri”

Raportul AAIB:

În raport se precizează că pătrunderea gazului în cabină ar fi fost posibilă din cauza „etanșării slabe sau a unei scurgeri în sistemul de ventilație”.

Totuși, nu este clar dacă cei doi au leșinat și au murit în avion, din cauza expunerii la monoxidul de carbon, sau au decedat din cauza rănilor suferite în urma accidentului aviatic.

Fotbalistul argentinian Sala tocmai plecase de la Nantes și semnase cu echipa Cardiff City, pentru 15 milioane de lire sterline, și mergea să își întâlnească noi coechipierii, pe 21 ianuarie 2019, când avionul Piper Malibu PA-46, a dispărut de pe ecranele radar la aproximativ 20 km nord de Insula Guernsey.

Anterior, pilotul nu a emis niciun mesaj SOS, ci doar a solicitat permisiunea de a pierde din altitudine, în momentul în care s-a pierdut contactul cu controlorul de trafic din Jersey.

Epava avionul a fost găsită pe 3 februarie, iar trupul lui Sala trei zile mai târziu. Corpul pilotului Ibbotson nu a fost găsit nici până acum.

Citeşte şi:

Imagini cu cadavrul fotbalistului Emiliano Sala, publicate pe rețelele de socializare. Persoanele care au făcut gestul șocant au fost prinse

Anchetă a Poliției pentru fotografia cu Emiliano Sala mort. Imaginea a fost ștearsă

Un pilot a fost arestat sub acuzația de ucidere din culpă a lui Emiliano Sala

În 2005 mergea la "Din Dragoste", după ce își înșelase soțul cu 2 bărbați. Uluitor ce s-a aflat acum, după 14 ani VIDEO
GSP.RO

În 2005 mergea la "Din Dragoste", după ce își înșelase soțul cu 2 bărbați. Uluitor ce s-a aflat acum, după 14 ani VIDEO