De Flavius Toader,

Numărul total al cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus în Rusia a ajuns la 1.036, iar numărul deceselor la 4.

Este a treia zi consecutivă de creştere record, a avertizat Mişustin, care a apreciat că este nevoie să fie luate măsuri mai dure şi că abordarea mai severă impusă în capitala Moscova ar trebui extinsă şi la alte regiuni din ţară.

Rusia va închide începând de sâmbătă toate cafenelele şi restaurantele din ţară pentru a limita propagarea noului tip de coronavirus, a anunţat vineri premierul, potrivit AFP.

„Autorităţile regiunilor Rusiei vor suspenda începând din 28 martie şi până pe 5 aprilie 2020 activităţile localurilor de alimentaţie publică, exceptând comerţul la distanţă”, a ordonat Mihail Mişustin într-un document difuzat pe site-ul guvernului rus.

Textul le cere de asemenea autorităţilor regionale să le recomande ruşilor limitarea deplasărilor, inclusiv pentru vacanţe sau pentru turism.

Pentru combaterea propagării COVID-19, preşedintele rus Vladimir Putin a decretat miercuri ca săptămâna viitoare angajaţii din Rusia să fie plasaţi în şomaj tehnic, cu plata salariilor. De asemenea, el a anunţat o serie de ajutoare pentru familii şi întreprinderi, şi a amânat „votul popular” asupra reformei constituţionale care ar urma să-i permită teoretic să rămână la putere alte două mandate.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunţat de joi închiderea din 28 martie până pe 5 aprilie, în capitala Rusiei, a restaurantelor şi comerţului, exceptând magazinele alimentare şi farmaciile. De asemenea, el a ordonat izolarea obligatorie a persoanelor mai în vârstă de 65 de ani şi a celor care suferă de boli cronice.

Citeşte şi:

Se întâmplă și lucruri bune în criza coronavirusului. Zeci de voluntari care nu se cunosc lucrează împreună ca să ajute spitalele

LIVE UPDATE – Coronavirus în Europa | 111 decese noi în Italia

O asistentă la terapie intensivă acuză: Mi s-a spus să-mi fac testamentul înainte de a intra în prima tură într-un salon cu bolnavi de coronavirus

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare
HOROSCOP
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare