De Mihai Niculescu,

Episcopia Hușilor face donația cu sprijinul unor sponsori iar banii sunt destinați achiziției unui aparat pentru depistarea infecției cu coronavirus, care nu se găsește la spitalul din Vaslui, arată publicația Vremea Nouă.

Exemplul dat de Episcopia Hușilor a fost imediat urmat de alte persoane inimoase din Vaslui, astfel că în doar trei zile, unitatea medicală a reușit să strângă suma necesară achiziționării aparatului.

Preoții din Episcopia Hușilor au venit și în sprijinul persoanelor care se află în carantină sau izolare la domiciliu, precum și a vârstnicilor. Până în prezent, au fost distribuite acestora peste 1500 kilograme de alimente.

„Acțiunile vor continua în perioada următoare. Îndemnăm pe toți cei care pot să vină în sprijinul celor care se află în situațiile de risc amintite sau a cadrelor medicale, să o facă cu conștiința că ajutorul lor chiar poate face diferența în astfel de situații, grija fată de aproapele aflat în nevoi fiind expresia cea mai fidelă a credinței în Dumnezeu”, a spus părintele Vladimir Beregoi, responsabilul Episcopiei cu proiectele sociale.

Citeşte şi:

Fumătorii sunt mai expuși în fața COVID-19. Ne ajută dacă ne oprim și acum

”Jale la Suceava”. Astăzi s-au confirmat încă circa 40 de noi cazuri pozitive cu coronavirus, majoritatea sunt cadre medicale. ”Închidem temporar spitalul”

Scriitorul Radu Cosașu, text emoționant despre coronavirus: ”Stau în casă, dar nu dau dracului fotbalul”