Mergi direct la conținut »
Eugen Nicolicea, declarație șoc în plenul Camerei Deputaților: ”Prostia aceea că deputatul e ca un simplu cetăţean este chiar prostie”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Eugen Nicolicea, declarație șoc în plenul Camerei Deputaților: ”Prostia aceea că deputatul e ca un simplu cetăţean este chiar prostie”

Eugen Nicolicea, declarație șoc în plenul Camerei Deputaților: ”Prostia aceea că deputatul e ca un simplu cetăţean este chiar prostie”

Eugen Nicolicea, de la tribuna Camerei Deputaților. Președintele comisiei juridice a declarat că ”prostia aceea că parlamentarul e ca un simplu cetăţean este chiar prostie”. El a mai adăugat: ”Când simplul cetăţean va fi ales şi va ajunge să dea voturi în Cameră sau va face declaraţii politice în calitate de deputat va beneficia de acelaşi tratament”.

De Valentina Postelnicu,

Eugen Nicolicea a declarat, în cadrul dezbaterilor privind cererea DNA de începere a urmăririi penale pe numele Rovanei Plumb că a constatat că reprezentanţii grupurilor nu au furnizat nici un argument juridic pentru sau împotriva cerereii de urmărire penală.

”Ceea ce este mai grav am observat şi la parlamentari cu mai multe mandate că nu cunoscut Constituţia pe care au jurat să o respecte. Astfel o gravă confuzie care nu e făcută prima dată de acea persoană confundă imunitatea parlamentară cu protecţia ministrului sau fostului ministru pentru faptele făcute în calitate de ministru. (…) Trebuie să spun pentru toată lumea – deputaţii nu au imunitate decât pentru voturi şi pentru declaraţii politice. Aţi văzut cumva acuma să vorbească de vreo acuzaţie cu privire la voturi sau declaraţii politice? Ci acuzaţii cu privire la activitatea de fost membru al guvernului. Imunitatea parlamentară este prevăzută la art 72 nu a art. 109 şi acolo se spune că deputatul şi senatorul poate fi urmărit şi trimis în judecată pentru fapte care n-au legătură cu voturile, adică prostia aceea că nu eşti ca un simplu cetăţean este chiar prostie”, a afirmat Nicolicea.

El a mai afirmat că ”deputatul este trimis în judecată şi urmărit penal ca un simplu cetăţean”.

Statele Unite, traversate cu mașina de la Est la Vest în 27 de ore. Drumul de la Nădlac la Constanța, o distanță de 5 ori mai mică, durează peste 10 ore!
Recomandări

Statele Unite, traversate cu mașina de la Est la Vest în 27 de ore. Drumul de la Nădlac la Constanța, o distanță de 5 ori mai mică, durează peste 10 ore!

”Singura protecţia o are pentru fapte pe care nu le poate face simplu cetăţean, şi anume declaraţii în faţa Camerei şi voturi în Cameră. Când simplul cetăţean va fi ales şi va ajunge să dea voturi în camneră sau va face declaraţii politice în calitate de deputat va beneficia de acelaşi tratament. Repet pentru toată lumea, că neam săturat să arunce cu noroi asupra parlamentului – parlamentarii n-au imunitate decât pentru voturi şi declaraţii, ceea ce nu este cazul. Ne-am săturat de aceste prostii rostite de la acest microfon şi perpetuate şi multiplicate în spaţiul public”, a continuat deputatul PSD.

Citește și: ”Dosarul” TAROM, episodul 5 / “Secretele” conducerii: O fostă jurnalistă, un agent de vânzări și un absolvent de “Spiru Haret”, la “butoanele” companiei

Close
Închide
  Close