MENIU CAUTĂ
06 Feb. 2018 14:58 , de Valentina Postelnicu

Eugen Teodorovici admite că legea salarizării unice ar putea fi modificată; Dragnea: Propunerea să vină de la Guvern

Distribuie

Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice a declarat, marți, la Senat, că au crescut indemnizațiile parlamentarilor în timp ce salariile a zeci de mii de bugetari scad, în unele cazuri cu procente de până la 40%, iar legea salarizării unitare, asumată de Parlament, în vară, ar putea fi „perfectată pe parcurs”. Liderul PSD Liviu Dragnea, a declarat, la rândul lui, că o eventuală propunere de modificare a legii nu poate veni decât de la Guvern.

Întrebat de jurnaliști dacă nu i se pare că există o discrepanță între reducerea salariilor bugetarilor și creșterea indemnizației senatorilor și deputaților, Eugen Teodorovici a răspuns: ”Aș fi ipocrit să spun «Știți, nu știu cât am salariul, nu știu dacă mi-a crescut…». Nu am spus că nu a crescut, da? Și m-ați ajutat și ieri că am văzut la televizor o situație legată de miniștri, parlamentari și nu numai. Salariul a crescut. Este adevărat și normal este să crească pentru cei care într-adevăr au nevoia cea mai mare și nimeni nu poate să conteste lucrul acesta. A fost o lege a salarizării, s-a votat în Parlament într-o mare majoritate. Nimeni nu spune că lucrurile nu pot fi perfectate pe parcurs, pentru că – numai cine nu știe ce înseamnă această lege o tratează cu ușurință – este o lege extrem, extrem de importantă ca și legea pensiilor”, a spus ministrul Finanțelor Publice.

Și Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat că ete posibilă modificarea legii salarizării unitare. Întrebat dacă ia în considerare modificarea legii, în condițiile în care zeci de mii de bugetari se plâng că le scad salariile ca urmare a aplicării Legii și a transferului contribuțiilor, Dragnea a răspuns scurt: „Doar Guvernul ne poate propune așa ceva. Dacă va fi cazul, nu știu”.

Ministrul Muncii urmează să anunțe, marți într-o conferință de presă, toate explicațiile privind scăderea salariilor, începând cu data de 1 ianuarie 2018.

Două milioane de români din mediul privat vor avea salariile scăzute după transferul contribuțiilor, a anunțat, marți, fostul ministru delegat pentru IMM-uri.

„Două milioane de angajați din mediul privat vor avea salariile scăzute după ultimele măsuri fiscale. Nimeni nu a câștigat din aceste lucruri, nici măcar o persoană. În momentul de față, este o incertitudine generalizată în România. IMM-urile au găsit o soluție pentru a nu face transferul contribuțiilor către angajat, îi vor premia pentru a păstra o cât mai bună parte din bani”, a declarat Florin Jianu, președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Medii și Mici din România, Florin Jianu.

Citește și: Guvernul va repara haosul creat de Declarația 600 printr-o nouă ordonanță de urgență. Termenul privind prima plată va fi amânat la rândul său

Citește mai multe despre Eugen Teodorovici, lia olguța vasilescu și Ministerul Muncii pe Libertatea.

Comentarii