Mergi direct la conținut »
EURO 2016. Alertă la Bruxelles! Gara Centrala din capitala Belgiei a fost evacuată
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

EURO 2016. Alertă la Bruxelles! Gara Centrala din capitala Belgiei a fost evacuată

Autoritățile din Bruxelles sunt în alertă, la doar o zi după o amplă operațiune antiteroristă. Gara centrală din capitala Belgiei și un hotel din vecinătate au fost evacuate, duminică, din „motive de securitate”. Gara centrală din Bruxelles a fost evacuată duminică, la ora locală 12:00, la ordinul poliţiei, iar circulaţia trenurilor a fost întreruptă o jumătate de oră mai târziu, între gările Bruxelles-Nord şi Bruxelles-Midi, transmit LaCapitale.be, 7sur7.be. şi 20minutes.

Se pare că ar fi vorba despre două valize suspecte.Bruxelles se află la aproximativ 100 de kilometri de Lille, unde la ora 22:00 are loc partida Franta-Elveția, în cadrul Campionatului European de Fotbal 2016.

 

În cele din urmă,  alerta s-a dovedit a fi falsă, întrucât în valize nu se afla nimic periculos, iar circulația trenurilor a fost reluată.

 
Cu doar câteva ore înainte, încă trei bărbați au fost inculpați de „tentativa de asasinat într-un context” terorist în urma valului de percheziții efectuate în noaptea de vineri spre sâmbătă în Belgia, când autoritățile au mai reținut 12 persoane care se pare că plănuiau atentate după modelul celor din martie din Bruxelles.

 

Close
Închide
  Close