De Andreea Radu,

Salariul minim este de 132.000 de forinți (1,892.80 lei) pentru un profesor debutant, aproximativ patru sute de euro. Totyik Tamás, vicepreședintele unei asociații de profesori explică:

„Venitul mediu al cadrelor didactice din România este mai mare decât în Ungaria. Și lucrează și mai puțin.” De asemenea, liderul sindical a explicat că profesorii merg în sectorul privat, potrivit Euronews.

„Am un prieten care a plecat (din învățământul din Ungaria) pentru a aflat, în august, că va trebui să predea încă două discipline din septembrie”, a spus Totyk.

Profesorii maghiari au denunțat, la începutul lunii august, salariile mici pe care le primesc, în cadrul unei campanii pe rețelele de socializare în care şi-au făcut public venitul lunar, informează News.ro.

Încă de acum câțiva ani, guvernul de la Budapesta a promis că salariile din învățământ vor crește, dar promisiunea nu s-a concretizat nici până astăzi.

Citeşte şi:

Cât ar economisi România dacă ar introduce educația sexuală ca materie obligatorie în școli. Adriana Radu, fondatoarea Sexul vs. Barza: „Ar scădea sarcinile nedorite, avorturile și bolile cu transmitere sexuală”

Profesorul preferat. Cum s-a schimbat de la o generație la alta percepția elevilor asupra dascălilor lor

Ce s-a schimbat la unitățile de învățământ din județul Suceava, despre care Libertatea a relatat la începutul vacanței de vară: O școală sfințită, două sobe la grădiniță și o toaletă neracordată la apă

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur