De Andreea Radu,

Salariul minim este de 132.000 de forinți (1,892.80 lei) pentru un profesor debutant, aproximativ patru sute de euro. Totyik Tamás, vicepreședintele unei asociații de profesori explică:

„Venitul mediu al cadrelor didactice din România este mai mare decât în Ungaria. Și lucrează și mai puțin.” De asemenea, liderul sindical a explicat că profesorii merg în sectorul privat, potrivit Euronews.

„Am un prieten care a plecat (din învățământul din Ungaria) pentru a aflat, în august, că va trebui să predea încă două discipline din septembrie”, a spus Totyk.

Profesorii maghiari au denunțat, la începutul lunii august, salariile mici pe care le primesc, în cadrul unei campanii pe rețelele de socializare în care şi-au făcut public venitul lunar, informează News.ro.

Încă de acum câțiva ani, guvernul de la Budapesta a promis că salariile din învățământ vor crește, dar promisiunea nu s-a concretizat nici până astăzi.

Citeşte şi:

Cât ar economisi România dacă ar introduce educația sexuală ca materie obligatorie în școli. Adriana Radu, fondatoarea Sexul vs. Barza: „Ar scădea sarcinile nedorite, avorturile și bolile cu transmitere sexuală”

Profesorul preferat. Cum s-a schimbat de la o generație la alta percepția elevilor asupra dascălilor lor

Ce s-a schimbat la unitățile de învățământ din județul Suceava, despre care Libertatea a relatat la începutul vacanței de vară: O școală sfințită, două sobe la grădiniță și o toaletă neracordată la apă

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”
GSP.RO

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”

Horoscop 18 ianuarie 2020. Fecioarele au o zi în care răbdare se epuizează
HOROSCOP

Horoscop 18 ianuarie 2020. Fecioarele au o zi în care răbdare se epuizează