Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV. Europarlamentar PSD, despre absenţa partidului la summit-ul PES: "Nu l-aş susţine pe Timmermans, este o pisică care mănâncă salată"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > EXCLUSIV. Europarlamentar PSD, despre absenţa partidului la summit-ul PES: "Nu l-aş susţine pe Timmermans, este o pisică care mănâncă salată"

EXCLUSIV. Europarlamentar PSD, despre absenţa partidului la summit-ul PES: „Nu l-aş susţine pe Timmermans, este o pisică care mănâncă salată”

O posibilă explicaţie a absenţei Partidului Social Democrat, unul dintre cele ma mari partide din această familie, din Europa, la summit-ul unde s-au ales candidaţii pentru preşedinţia Comisiei Europene ar fi lipsa de susşinere pentru candidatul la această funcţie, Frans Timmermans.

De Valentina Postelnicu,

Eurodeputatul Andi Cristea, vicepreşedinte al comisiei de politică externă din Parlamentul European, a declarat pentru LIBERTATEA că el, personal, nu l-ar susţine pe Timmermans pentru funcţia de conducere din cadrul structurilor europene.

„Nu ştiu cine trebuia să participe. Eu personal nu l aș susține pe Timmermans, s-a uitat în altă parte când noi îi prezentăm dovezi ale abuzurilor din România. Să nu uităm că el era ministru de externe al Olandei și se opunea în 2014 aderării noastre la Schengen. El tolerează dublul standard față de estici și nu a mișcat un păi din poziția de prim vicepreședinte al Comisiei responsabil cu domeniul bunei reglementări “better regulation”, la fel în ceea ce privește MCV. Este o pisică care mănâncă salată”, ne-a spus Cristea.

Nu este primul social-democrat care îl critică direct pe Frans Timmermans.

Senatorul PSD Șerban Nicolae a fost nemulțumit de poziția pe care a avut-o Frans Timmermans, recent, în Parlamentul European, în timpul dezbaterii privind situația din România, și i-a cerut acestuia să demisioneze, acuzându-l că este comunist.

Reacţia dură a deputatului venea după ce Comisia pentru libertăţi civile din Parlamentul European a amenințat Guvernul României cu judecata, din cauza legilor justiției și regresului luptei anticorupție.

„Nu vom ezita să aducem în fața instanței Guvernul român dacă nu va da curs recomandărilor noastre din MCV, recomandărilor GRECO și a Comisiei de la Veneția” a transmis atunci Frans Timmermans, la Strasbourg, în prezenţa premierului Viorica Dăncilă, care a răspuns criticilor oficialilor din PE.

Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, intenţionează să candideze la preşedinţia Comisiei după ce expiră mandatul lui Jean-Claude Juncker.

Partidul Social Democrat nu a avut niciun reprezentant, miercuri, la Summitul Partidului Socialist European (PSE), unde s-au hotărât numele candidaților la președinția Comisiei UE și s-a discutat strategia Brexit. Europarlamentarii PSD spun că prezenţa trebuia să se facă la nivel de şef de Guvern sau lider de partid.

Citeşte şi: Metoda „suveica”, pe bursă. Tot ce trebuie să știi despre cea mai mare fraudă la nivel european, în valoare de 55 de miliarde de euro

Close
Închide
  Close