”Există o mulţime de colegi care sunt blocaţi în tren, inclusiv purtătorul de cuvânt adjunct al serviciului de presă”, a declarat Jaume Duch Guillot, la o conferinţă de presă de prezentare a sesiunii de la Strasbourg.

Europarlamentarii care au stat mai multe ore în trenul blocat au fost fotografiați de purtătoarea de cuvânt adjunctă, Marjory van den Broeke. Aceasta a postat pe Twitter imagini cu oficialii europeni ieşind din trenul oprit în câmpia franceză, sub un cer anunţând furtună.

”În urma unor probleme intervenite în alimentarea cu electricitate, Thalys – trenul care leagă Bruxellesul de Strasbourg – înregistrează o întârziere de 240 de minute”, a indicat Thalys pe contul său de Twitter. ”Echipele noastre sunt pe cale să rezolve problema cât mai repede posibil”, menţiona mesajul.

Acest incident survine în contextul în care cancelarul german Angela Merkel a abordat săptămâna trecută, dar fără rezultat, în cadrul reuniunii Partidului Popular European (PPE, dreapta, partid majoritar în PE) de la Munchen (în sudul Germaniei), tema dublului sediu al legislativului european, la Bruxelles şi la Strasbourg.

”Cred că Parlamentul European trebuie să-şi concentreze munca într-un singur loc. Ştiu ce probleme provoacă în Franţa şi în Luxemburg (o altă ţară care găzduieşte o instituţie europeană de două ori pe an, consiliile miniştrilor din diferite sectoare, reprezentând cele 28 de state membre), dar cred că, pe termen lung, aceasta nu întăreşte capacitatea sa de acţiune’, a afirmat Merkel.


Citește și: REPORTAJ/ Parcul prin care se plimba Împărăteasa Sissi va fi refăcut din temelii cu bani europeni. Are cea mai lungă alee acoperită din Europa/ FOTO


 

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul
GSP.RO

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul

Horoscop 21 februarie 2020. Balanțele se confruntă cu probleme în familie
HOROSCOP

Horoscop 21 februarie 2020. Balanțele se confruntă cu probleme în familie