De Dragoș Tănase,

În urma percheziţiilor au fost ridicate documente şi alte obiecte cu valoare probatorie (token-uri), precum şi unităţi de stocare date, fiind puse în executare două mandate de aducere.

Acțiunea a avut loc într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 1,5 milioane de lei, creat prin operaţiuni comerciale fictive.

„Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2014 -2018, reprezentantul unei firme din Mureş având ca obiect de activitate închirieri utilaje de construcţii ar fi stabilit relaţii comerciale fictive cu 10 societăţi comerciale din judeţul Mureş, precum şi cu o firmă din Ungaria, bănuite că ar avea un comportament de tip firmă-fantomă. Practic, administratorul firmei din Mureş ar fi desfăşurat operaţiuni comerciale fictive, respectiv prestări servicii vizând utilaje de construcţii, cu cele 11 firme de tip fantomă, iar în urma activităţilor, ar fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale fără conţinut economic real. Astfel, ar fi beneficiat de deduceri fiscale ilegale, prin care bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu peste 1.500.000 de lei”, a anunţat Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş, într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, acţiunea s-a desfăşurat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

La percheziţii au participat şi poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Mureş, precum şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mureş.

Recent, au avut loc percheziții de amploare în România, într-un dosar cu prejudiciu de 6 milioane de dolari! Au fost aproape 200 de descinderi în jumătate de țară!


Citește și… Cristian Pomohaci va fi adus cu mandat în fața judecătorilor. Fostul preot, acuzat de evaziune fiscală


 

Englezii s-au mobilizat pe rețelele sociale și au aflat numele vinovatului. El este omul care a dezgustat toată Anglia!
GSP.RO

Englezii s-au mobilizat pe rețelele sociale și au aflat numele vinovatului. El este omul care a dezgustat toată Anglia!

Horoscop 9 decembrie 2019. Vărsătorii au idei mai curajoase
HOROSCOP

Horoscop 9 decembrie 2019. Vărsătorii au idei mai curajoase