Astfel, cei mici sunt așteptați să ia parte la spectacole de teatru, ateliere de creație, muzică, dans și numere de magie, atât în Parcul Herăstrău, la Festivalul Copiilor, cât și în Parcul Cișmigiu, la cea de-a XVI a ediție a evenimentului Cismigiul Copiilor.

De asemenea, în perioada 3-4 iunie, Calea Victoriei redevine pietonală în cadrul celei de a două ediții a evenimentului „La Pas pe Calea Victoriei”.

[libgallery id=”1858433″]

FOTO: Dumitru Angelescu, Vlad Chirea și Adrian Manolache

Evenimente în București, pe 1 iunie 2017. Concerte și spectacole de teatru, la Cișmigiul Copiilor

Cișmigiul Copiilor, organizat prin Arcub, va transforma și în acest an aleile parcului Cișmigiu într-un spațiu al distracției, cu provocări creative și ore întregi de amuzament. Cei mici sunt așteptați cu spectacole de dans, concerte susținute de corurile de copii, jocuri, piese de teatru și reprize de face-painting. Evenimentul va avea loc joi, 1 iunie, între orele 11:00 și 21:00.

Evenimente în București, pe 1 iunie 2017. Spectacole de dans și concerte

Pe scenă din Parcul Cișmigiu vor urca grupul DoReMi, cu un spectacol de dans și momente artistice vocale, Corul de copii Allegretto, Grupul vocal Melodia, dansatorii de la școala Show Dance Art și grupul vocal Sunetul Muzicii. Ziua de distracție se va încheia cu trei dintre cele mai în vogă nume ale momentului în muzica românească: Alină Eremia și Nicole Cherry și Formația The Motans. Show-ul din Parcul Cișmigiu va fi prezentat de cunoscuții realizatori TV Răzvan Simion și Dani Oțil.

Evenimente în București, pe 1 iunie 2017. Teatru, dans și jocuri „la Cetate”

Marionetele și actorii independenți le dau întâlnire tuturor copiilor „La Cetate”, cu spectacole de teatru, reprize de dans și jocuri antrenante.

Vor fi puse în scenă spectacolele “Rapunzel” și “Ursul păcălit de vulpe” iar Trupa de teatru Muschetării va spune povestea lui Pinocchio și a aventurilor care l-au făcut iubit în lumea întreagă. Trupă de teatru MagicArt aduce în Cișmigiu broscuțele Georgică și Matilda, într-un spectacol despre proverbe și înțelepciunea populară. De asemenea, marionetele companiei de teatru Pur Animă vor susține concertul muzical pop-rock, iar Compania de Teatru Interactiv le va prezența celor mici lumea fascinantă a creaturilor marine.

Evenimente în București, pe 1 iunie 2017. Ateliere pentru copii, Cortul Magic, Ferma Animalelor, face-painting și karaoke

În cadrul evenimentului, cei mici vor avea ocazia de a-și exersa abilitățile și de a învăța lucruri noi. Pe aleile parcului vor descoperi ateliere precum cele de origami, artă actorului, pictură, fun science, reciclare creativă și păpuși de mână, percuție, tobe africane, precum și atelierul de pantomimă.

Maeștrii de la Cortul Magic vor încânta publicul curios cu numerele lor captivante. Vor evolua, începând cu oră 15:00, nume cunoscute precum Teo Magic Show, Ștefania Bănică, Emil Drăgan sau Magi Tot. Celebrul iluzionist Rothini va încheia seară de magie cu trucurile sale specifice.

Tot în Parcul Cișmigiu, micuții bucureșteni își vor exersa talentul artistic pe Aleea Desenului, iar din Corabia Piraților vor primi figurine din baloane modelabile. Jocurile gonflabile din Pajiștea Jocurilor și caricaturiștii și portretiștii de pe Podul Artelor vor completa atmosfera de sărbătoare.

Ferma Animalelor îi va transpune pe micii bucureșteni în lumea de poveste a vacanțelor la bunici, în timp ce pasionații de face-painting și instantanee foto se vor reuni la Foișor. Cei mai talentați dintre micuții melomani vor putea participa la sesiuni de karaoke, organizate la intrarea principală în parc.

Evenimente în București, pe 1 iunie 2017. Gașca Zurli, spectacole în toate sectoarele Capitalei

În premieră, în acest an, evenimentului i se va alătura și Caravana Gașca Zurli, cea mai iubită trupă pentru copii din România. Gașca Zurli călătorește cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului în tot Bucureștiul, într-o singură zi, la bordul camionului multicolor care răspândește muzică și veselie. Trupa de artiști va susține câte un spectacol în fiecare sector al Capitalei.

Caravana Gașca Zurli va porni din Piață Universității (din față TNB) la oră 10:00 și va opri pentru reprezentații în următoarele puncte:

-Sectorul 1, Parcul Floreasca, ora 10.30 ( b-dul Mircea Eliade)

-Sectorul 2, Parcul Național, ora 11.40 (stradă Maior Ion Coravu)

-Sectorul 3, Parcul IOR, ora 12.50 (Stradă Lotrioara)

-Sectorul 4, Parcul Carol, ora 14.00 (Piață Libertății)

-Sectorul 5, Parcul Sebastian, ora 15.10 (Stradă Motoc)

-Sectorul 6, Parcul Crângași, ora 16.20 (Calea Crângași)

Evenimente în București, pe 1 iunie 2017. Festivalul Copiilor, în Parcul Herăstrău

Cea de-a V-a ediție a Festivalului Copiilor își deschide porțile în perioada 1-4 iunie, între orele 10.00-20.00, în Parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle.

Organizat în fiecare an în preajma zilei de 1 iunie, acest eveniment se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 3-12 ani și își propune să îi sărbătorească pe cei mici într-un mediu distractiv și plin de veselie.

Distracția celor mici va fi asigurată prin participarea la atelierele de confecționat coronițe cu flori colorate, cusut gherghef, cusut modele pe carton prestantat, joben, mustață, evantai și buze.

Pe lângă toate acestea, cei mici vor avea posibilitatea de a redescoperi frumusețea jocurilor de altădată, precum elasticul sau peretelul.

Totodată, copiii se vor putea bucura de o plimbare cu balonul cu aer cald și se vor distra la spectacolele de teatru, muzică, dans și magie.

Tot în Parcul Herăstrău, cei mici sunt invitați la o călătorie în timp, având posibilitatea să cunoască farmecul Bucureștiului Interbelic. Atmosfera acelei perioade va prinde contur prin panouri reprezentative, mașină de epocă, animatori pe picioroange, statui vivante, pictori, studio foto ambulant, flașnetar și Roată Norocului.

Evenimente în București, pe 1 iunie 2017. Calea Victoriei redevine pietonală  pe 3 și 4 iunie!

În perioada 3- 4 iunie, între orele 10:00 – 21:00, bucureștenii sunt invitați să participe la cea de-a doua ediție a evenimentului „La pas pe Calea Victoriei”, prin care una din cele mai frumoase artere ale Bucureștiului este transformată în zonă pietonală. Mai exact, locuitorii Capitalei se vor putea bucură de un traseu animat de o serie de activități recreative, pe segmentul cuprins între Piață Victoriei și Strada George Enescu.

Luând la pas una dintre cele mai frumoase străzi din Capitală, bucureștenii vor descoperi artiști stradali, mimi, arlechini, animatori pe picioroange, păpuși uriașe, muzicieni, portretiști, caricaturiști, dar și o serie de manifestări artistice menite să însuflețească centrul orașului: lansări cu baloane de săpun, studiouri foto mobile sau concerte ale unor grupuri vocale și instrumentale.

Evenimente în București, pe 1 iunie 2017. Activități pentru cei mici

Noutatea acestei ediții este data de jocurile copilăriei de altădată. Calea Victoriei va deveni astfel un imens teren de joacă, dedicat Zilei Copilului. Nu vor lipsi de la această ediție nici atelierele de creație, precum „Atelierul de tobe”, „Atelierul muzical și cântecele copilăriei”, „Atelier de realizat mașinuțe din lemn”, „Atelier de realizat păpuși din material textil”, „Atelier de hartie”, „Copacul cu dorințe” și colțul de picturi pe față.

Întregul traseu va fi animat de spectacole de teatru pentru copii: „Frumoasa și Bestia”, „Mica Sirena”,„Cartierul poveștilor” – prezentat de Teatrul „Ion Creangă”, „Capra cu trei iezi” și „Motanul Încălțat” – prezentate de Teatrul „Țăndărică”.

Pe tot parcursul segmentului pietonal, bucureștenii vor putea admira expoziția de panouri „La pas pe Calea Victoriei”, care va aduce în prim-plan istoria și parfumul Bucureștiului de altădată.

Pietonii vor fi întâmpinați și cu tonete cu produse handmade, accesorii, ceramică, porturi populare, fotografii cu Bucureștiul de altădată, miniaturi pictate, obiecte din piele etc.

Având în vedere că traficul pe pista de biciclete de pe Calea Victoriei va fi îngreunat de prezența pietonilor, recomandăm bicicliștilor care doar tranzitează zona să aleagă rute ocolitoare.

 Intrarea la toate evenimentele organizate de Municipalitate este liberă, informează Primăria Capitalei, prin intermediul unui comunicat postat pe pagina sa oficială de Facebook.

Vezi și alte concerte și evenimente de Ziua Copilului și Rusalii, ca să știi cum te distrezi în minivacanța de la început de iunie

 

Urmărește-ne pe Google News
Gest neașteptat al unei jucătoare de tenis la US Open. „Nu o fac și bărbații?”. Ce a făcut franțuzoaica
PARTENERI - GSP.RO
Gest neașteptat al unei jucătoare de tenis la US Open. „Nu o fac și bărbații?”. Ce a făcut franțuzoaica
ȘOC! Reacția lui Liviu Dragnea după ce Irina Tănase a ajuns la DNA. IREAL ce a spus
Playtech.ro
ȘOC! Reacția lui Liviu Dragnea după ce Irina Tănase a ajuns la DNA. IREAL ce a spus
Cum pot fi cumpărate maşinile vândute de ANAF. Audi sau Volkswagen la preţ de câteva mii de lei
Observatornews.ro
Cum pot fi cumpărate maşinile vândute de ANAF. Audi sau Volkswagen la preţ de câteva mii de lei
Horoscop 22 ianuarie 2022. Scorpionii trebuie să se ferească de probleme suplimentare și să fie atenți la ceea ce spun
HOROSCOP
Horoscop 22 ianuarie 2022. Scorpionii trebuie să se ferească de probleme suplimentare și să fie atenți la ceea ce spun
A murit Louie Anderson
Știrileprotv.ro
A murit Louie Anderson
Cum a reacţionat Reghecampf când a auzit zvonurile despre presupusul amant al Anamariei Prodan: ”Venea la noi acasă”
Telekomsport
Cum a reacţionat Reghecampf când a auzit zvonurile despre presupusul amant al Anamariei Prodan: ”Venea la noi acasă”
FURMARK - cum să alegi blănurile naturale
PUBLICITATE
FURMARK - cum să alegi blănurile naturale