Vara trebuie sa avem mare grija la ceea ce mancam. Si asta pentru ca anumite alimente ne pot face rau atunci cand afara este foarte cald. Tocmai de aceea, specialistii ne spun ce e bine sa eliminam din alimentatie in acest sezon.
Iata care sunt, potrivit dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, produsele periculoase vara:
alimentele foarte grase, ce abunda in grasimi animale si vegetale hidrogenate (margarinele, foietajele, torturile, prajiturile sau pateurile);
produsele cu continut mare de zahar si grasimi (snacksuri si biscuiti);
prajelile;
alcoolul, cafeaua, bauturile carbogazoase si cu mult zahar, precum si cele care contin cofeina.
Potrivit specialistilor, persoanele care abuzeaza de aceste alimente risca sa se imbolnaveasca. ‘Toxiinfectiile alimentare si deshidratarea sunt doar cateva din pericolele care pot aparea. In plus, consumul acestor alimente favorizeaza aparitia kilogramelor in plus’, ne-a spus dr. Gheorghe Mencinicopschi.
Inlocuiti grasimile cu fructe si legume
Potrivit acestuia, produsele grase trebuie inlocuite cu cat mai multe fructe, ciorbe si supe cu legume mai apropiate de starea lor naturala (incercati sa le puneti la fiert cand mancarea e aproape gata). Tot el va recomanda sa beti cat mai multa apa minerala si sa aveti grija la masurile de igiena, deoarece vara riscul bolilor diareice este mult mai crescut. De aceea sunteti sfatuiti sa va spalati cu apa si sapun mai ales inaintea prepararii alimentelor, inainte de masa si dupa folosirea toaletei.