De Cristian Burcioiu,

Moda spionajului salariaților considerați a fi ”necredincioși” vine de peste Ocean, din Statele Unite ale Americii, și a intrat în România relativ recent, dar în ultima perioadă acțiunile patronilor suspicioși s-au intensificat și chiar au atins cote impresionante. Pornind de la niște banale informații care-l plasează pe suspect în postura de ”spion” sau de ”cârtiță”, șefii companiilor sau ale unor instituții mai mici sau mai mari care vor să păstreze secretul absolut în ceea ce privește strategia lor de lucru, pun pe urmele angajatului luat în vizor o echipă de detectivi particulari.

În funcție de nivelul informațiilor la care are acces respectiva persoană, detectivii și conducerea firmei pun la cale o strategie secretă de demascare a ”trădătorului” la care corelează și prețul pus pe capul acestuia. ”Firește, se face un scenariu în cele mai mici amănunte. Se stabilește tipul de abordare – care poate fi direct sau mai relaxat, cu filaj cu invitații și discuții într-un sediu fictiv -, dar și suma pe care angajatul ar trebui să o primească de la detectivi, în timpul așa-ziselor negocieri, pentru a divulga anumite aspecte din firma unde lucrează sau pentru a face rost de unele documente. Scopul acțiunii este ca patronul să afle disponibilitatea la corupție a angajatului său”, ne-a explicat, în exclusivitate, Mihai Belu, directorul Companiei de Anchete și Filaj.

 

mihai belul, directorul Companiei de Anchete și Filaj

 

Detectivii lucrează cu ”materialul” clientului

Firește, banii reprezintă o componentă importantă a întregii proceduri care se poate întinde de la doar câteva zeci de minute la câteva zile, poate chiar și la câteva săptămâni, în funcție de ”rezistența” angajatului-spion la oferta detectivilor, dar și de interesul afișat de acesta de a fi cumpărat într-o acțiune regizată, de care, firește, habar nu are. Un paznic, de exemplu, despre care se știe că mai închide ochii pentru o țuică atunci când colegii mai ascund pe sub haine ceva de pe linia de producție poate să cedeze, o spun detectivii, la sume derizorii care pot coborâ chiar și până la 10-20 de lei! În cazul său, abordarea și demascarea nu sunt atât de elaborate. Se merge pe un filaj rapid și o ofertă de nerefuzat raportată la câștigurile sale.

Ce se întâmplă dacă Viorica Dăncilă vine la dezbaterea lui Iohannis de la BCU. Reacția lui Rareș Bogdan
Recomandări

Ce se întâmplă dacă Viorica Dăncilă vine la dezbaterea lui Iohannis de la BCU. Reacția lui Rareș Bogdan

”Dacă personajul vizat este un director căruia i se cer anumite planuri legate de strategia companiei sau informații legate de licitații, dacă vorbim de un șef de la Resurse Umane care are sub cheie datele persoanale ale tuturor angajaților sau de un salariat căruia i cer modificări de fișiere considerate a fi importante pentru firmă, atunci prețul crește considerabil. Și aici trebuie să ajustăm așa-zisa mită cu veniturile individului filat. În aceste cazuri putem vorbii de sume care încep de la câte mii de euro, la câteva zeci mii de euro! În cele mai multe cazuri, operăm cu materialul clientului, adică cu banii pe care chiar patronul ni-i pune la dispoziție ca să-i demascăm ”, adaugă Mihai Belu.

Profilerul Poliţiei Române despre cazul băieţului de 11 ani, violat şi găsit mort, în 2004, pe câmpul de lângă Ciolpani
Recomandări

Profilerul Poliţiei Române despre cazul băieţului de 11 ani, violat şi găsit mort, în 2004, pe câmpul de lângă Ciolpani

Într-un interval de timp destul de scurt, sute de firme au apelat la serviciile detectivilor pentru a-i demasca pe cei suspectați a fi ”angajați-spioni”. Rapoartele întocmite la finele acțiunilor arată că un procent îngrijorător dintre salariații testați în acest fel au picat testul. Este vorba de 25 la sută dintre cei care au fost momiți în vreun fel sau altul – cu bani sau alte avantaje -, să-și trădeze compania pe al cărui ștatul de plată se află. Ei au intrat rapid în jcul trădării și, prin urmare au picat testele de integritate.

Cad capete după cazul ursului lăsat în agonie şi apoi împuşcat. Reacția Ministerului de Interne
Recomandări

Cad capete după cazul ursului lăsat în agonie şi apoi împuşcat. Reacția Ministerului de Interne

Alte cinci procente dintre salariații vizați nu numai că au acceptat rapid oferta de a furniza informații din interior, dar au și venit cu idei suplimentare, în același preț! Detectivii își amintesc de un caz în care un personaj s-a oferit chiar să pună microfon în biroul patronului său pentru ca discuțiile purtate acolo să ajungă direct la urechile celor interesați. Firește, microfonul nu a fost niciodată activ, însă omul supărat l-a pus și, prin urmare, a fost o probă solidă atunci când detectivii și-au făcut raportul la care au anexat fotografii și imagini captate în timpul negocierilor.

Posibilii ”corupți” priomesc note ca la școală

În timpul investigațiilor, detectivii dau note, precum niște profesori elevilor lor. Un zece ”curat” este echivalentul unui refuz total, încă de la începutul abordării, asociat cu înștiințarea rapidă a conducerii firmei despre tentativa unor ”societăți concurente” de a îl corupe. Nota nouă este echivalentul unui refuz cu jumătate de gură al salariatului care, însă, nu și-a înștiințat șefii cu privire la situația creată, iar un opt înseamnă un refuz greu, confirmat după câteva zile, coroborat cu anunțul întârziat făcut către mai-marii companiei pentru care lucrează.

”Sub aceste note, nimic nu mai contează. Vorbim de angajați dispuși să trădeze pentru orice: bani, diverse avantaje sau, pur și simplu, din răzbunare. Când tragem linie, ne dăm seama că 30% dintre cei testați au în sânge trădarea, iar 70% sunt corecți. Sunt niște testări perfect legale, care sunt sunt prinse și în contractul de muncă unde se face referire la confidențialitate. Patronii nu le folosesc niciodată în instanță, doar îi îndepărtează pe salariații mai slabi de înger”, mai spune Mihai Belu, directorul Companiei de Anchete și Filaj.

Tot la capitolul ”teste” sunt și tentativele, firește, regizate, de a pătrunde în diverse birouri ale companiei care cere astfel de verificări ale angajaților săi. Se numesc teste de pentrare și urmăresc hibele din sistemul de siguranță al respectivei firmei. Mai pe românește spus, detectivii încearcă prin orice mijloace să pătrundă în diverse șocuri în care, cel puțin teoretic, nici musca nu ar trebui să poată intra.

”Ne deghizăm, ne folosim de diverse tertipuri și, dacă funcționarul cedează, suntem acolo unde nu ar trebui să fim. Lăsăm semne care ar trebui să însemne deconectarea de la servere, montarea de microfoane, instalări de programe sau obținerea listei cu toți angajații. Facem un raport și oferim apoi patronilor soluții de remediere a sistemului de siguranță pe care l-am penetrat cu complicitatea salariaților”, ne-a explicat directorul Belu.

O voce puternică a politicii Suediei, cea mai usturătoare GAFĂ despre România. Până și presa suedeză s-a amuzat
GSP.RO

O voce puternică a politicii Suediei, cea mai usturătoare GAFĂ despre România. Până și presa suedeză s-a amuzat

Horoscop 18 noiembrie 2019. Ce zodie are parte de o strângere de inimă
HOROSCOP

Horoscop 18 noiembrie 2019. Ce zodie are parte de o strângere de inimă