EXCLUSIV / Asasinii polițistului vor în libertate. Frații Tomoioagă nu vorbesc cu anchetatorii și nici măcar cu avocatul lor, dar au făcut contestație împotriva arestării

11 ianuarie 2017 15:38 De: ,

Chiar dacă nu vorbesc cu procurorii maramureșeni și cu judiciariștii de la IGP, cei doi frați care i-au luat viața agentului șef principal Gheorghe Nistor, șeful de post din Vișeu de Jos, au realizat că nu le prea priește aerul arestului IPJ Maramureș. La scurt timp după ce pe numele lor au fost emise mandate de arestare de 30 de zile, asasinii polițistului vor în libertate. Ioan Aurelian și Marius Ovidiu Tomoioagă au apelat la dreptul de a fi judecați în libertate și au contestat decizia instanței maramureșene.

Investigatorii – procurori și polițiști -, au în față un caz cum nu s-a mai întâlnit în România. Un polițist, șef de post la Vișeu de Jos, a fost hăcuit în biroul său, în plină zi, într-o instituție publică, de doi indivizi care refuză să explice în verun fel gestul barbar. Asasinii, frații Ioan Aurelian și Marius Ovidiu Tomoioagă, s-au ”închis” și nu scot nici un cuvânt legat de tragedia pe care au comis-o. Însă, probabil cunoscători ai drepturilor infractorilor, au contestat măsura arestării preventive luată la data de 7 ianuarie de o instanță a Tribunalului Maramureș.

”Cu noi nu vorbesc, nici măcar cu avocatul lor nu colaborează. Dar au contestat măsura arestării preventive. Își încearcă norocul, dar anchetatorii au strâns foarte multe probe care să demonstreze că ei sunt autorii omorului căruia i-a căzut victimă polițistul”, ne-au dezvăluit surse judiciare.

Asasinii polițistului vor în libertate

Agentul șef principal Gheorghe Nistor a fost hăcuit în biroul său. Asasinii săi, doi frați, vor să fie cercetați în libertate

Mobilul asasinatului e încă un mister

În acest context, anchetatorii au ucigașii – doi indivizi cunoscuți ca fiind violenți -,  dar nu au mobilul incredibilului asasinat comis chiar în biroul agentului șef principal Nistor. Cercetările continuă cu reaudieri ale unor martori extrem de importanți, cu vizionarea unor înregistrări ale unor camere de supraveghere, cu reverificarea biroului subofițerului, locul în care cei doi i-au tăiat jugulara și i-au străpuns inima cu cuțitul într-un atac ce seamănă cu execuție.

Procurorii și polițiștii caută încă arma sau armele crimei, dar și o posibilă legătură a teribilului asasinat cu accidentul mortal pe care fiul polițistului, Alexandru Mircea Nistor, l-a comis acum trei ani, și pentru care este judecat în libertate. Atunci o fată de numai 16 ani a murit pe loc, iar unele guri vorbesc  în acest caz de o răzbunare a sângelui.

”Anumite interpretări ale legiștilor ne vor ajuta să aflăm câte arme au fost folosite la uciderea polițistului. Știm că e vorba de cuțit, dar nu știm câte sunt. Analiza rănilor ne va răspunde dacă amândoi frații au lovit atunci când l-au omorât pe șeful de post. Totodată verificăm și dacă frații Tomoioagă au acționat la îndemnul cuiva, dacă au fost instigați să ucidă, indiferent de motiv”, ne-au dezvăluit surse din cadrul anchetei.

Percheziții electronice și interceptări telefonice

O altă etapă a anchetei este reconstituirea programului celor doi asasini care vor în libertate de dinaintea crimei. Cu ajutorul martorilor, a imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din diverse locuri, dar și cu cel al interceptărilor telefonice și al perchezițiilor electronice la care vor fi supuse telefoanele și calculatoarele celor doi frați asasini, procurorii și polițiștii încearcă să afle motivul pentru care  agentul șef principal Gheorghe Nistor, șeful de post din Vișeu de Jos, a fost hăcuit în biroul său.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro