De Radu Nistor,

Ideea proiectului legislativ i-a venit, spune senatorul, după ce a văzut angajați care mănâncă hrană rece la serviciu sau nu mănâncă deloc, pentru că nu au bani pentru a-și cumpăra ceva de mâncare. Alesul vrea ca angajaților să li se ofere posibilitatea să beneficieze la prânz de o masa caldă și să se hrănească corespunzător.

”Văd zilnic cum săracii oameni mănâncă hrană rece la serviciu, ce își aduc de acasă. De multe ori, nu au nimic în geantă, pentru că nu au bani, și rabdă foame. Unii se duc la tot felul de magazine și își cumpără sandwich-uri sau mâncare caldă la caserole, cu care vin apoi la locul de muncă. Este o mare pierdere de timp pentru angajați. Unii se îmbolnăvesc de stomac pentru că nu se hrănesc corespunzător, din lipsa banilor”, a declarat, pentru Libertatea, Constantin Popa.

Constantin_Popa.jpg

Mâncare de 15 lei/zi

Senatorul vrea ca valoarea mesei să fie de 15 lei pe zi, iar angajatul să o primească la locul de muncă, în așa fel încât să nu mai fie nevoit să plece pentru a-și cumpăra mâncare. Pe lângă beneficiile aduse salariatului, senatorul spune că, prin această inițiativă, angajatorul își va fideliza angajatul și se vor crea noi locuri de muncă în industria alimentară.

„Cred că dacă le-am oferi posibilitatea ca la prânz să beneficieze de o masă caldă plătită de angajator în valoare de până la 15 lei nu ar fi o mare povară pentru acest stat. În acest fel oamenii nu vor mai sta flămânzi la muncă și vor da un randament mult mai bun”, ne-a mai spus Constantin Popa.

Valoarea mâncării calde a angajatului va fi dedusă din profitul companiei, fie ea de stat, fie privată.

FOTO: Shutterstock

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 2 aprilie 2020. Scorpionii se lasă cuceriți de emoții negative
HOROSCOP

Horoscop 2 aprilie 2020. Scorpionii se lasă cuceriți de emoții negative