MENIU CAUTĂ

EXCLUSIV. Permisia lui Borcea, compromisă?

Distribuie

Acum câteva luni, fostul finanțator era în mijlocul unui uriaș scandal legat de nereguli pe care le-ar fi săvârșit în pușcărie, pe când era ”cazat” la Poarta Albă. Acum, ținând cont de ”păcatele” trecutului, același om de afaceri ar putea să rateze cele câteva zile de permisie în care l-ar putea vedea pe Milan Cristian, fiul Valentinei Pelinel și, spun unele guri, și al lui.

Dacă vrea să respire aerul libertății chiar și cinci zile, într-o permisie primită pentru bună purtare, deținutul Borcea Cristian o poate face numai cu ajutorul gardienilor de la pușcăria Poarta Alba, acolo unde este ”titular” de contract. Cum la Penitciarul Jilava este doar în trecere, în tranzit, propunerea pentru învoire poate să vină, conform regulamentelor, doar de la cei care l-au păzit în închisoarea de la malul mării.

Însă, pentru omul de afaceri despre care se spune că a devenit tătic după ce Valentina Pelinel a adus pe lume un băiețel, ar putea apărea anumite probleme legate de trecutul său ceva mai tumultos de la Poarta Albă care, acum, l-ar putea ajunge din urmă.

A încălcat regulamentul închisorii

”A fost în mijlocul unei anchete interne a Administrației Penitenciarelor. S-a vorbit că, pe vremea când era planton (n.r. șef de hol, om de legătură între gardieni și pușcăriași) ar fi încălcat flagrant, cu ajutorul gardienilor, regulamentul închisorii. Dacă există un raport de incident și unul de pedepsire întocmit de comisie, atunci s-ar putea să aibă probleme atunci când va cere să fie învoit. Însă, în  cazul lui e posibil să se invoce urgența…”, ne-au dezvăluit surse din penitenciar care au adăugat că deținuții fără ștaif nu ”pupă” învoiri dacă au creat probleme.

Cristi Borcea a fost transferat temporar de la Poarta Albă la Jilava, în interesul anchetei din dosarul de mită legat de judecătoarea Geanina Terceanu, și a fost ”cazat” la Sectia 1, un bloc de deținere ceva mai neîngrijit, rezervat doar pușcăriașilor aflați în tranzit.

Citește mai multe despre Valentina Pelinel pe Libertatea.

Comentarii