MENIU CAUTĂ
, de Cristian Burcioiu

EXCLUSIV / Război între polițiștii locali și șoferi violenți. Un taximetrist a fost amendat cu peste 4.000 de lei, iar un alt șofer s-a ales cu dosar penal

Distribuie

Străzile Capitalei, și așa înzăpezite, au devenit parcă mult prea mici pentru șoferii lipsiți de bun simț care își parchează mașinile unde vor, după bunul lor plac. Ca și cum nu ar fi de ajuns, respectivii mai sunt și violenți și orice observație, venită chiar și din partea polițiștilor locali, îi irită la maximum și îi transformă în indivizi violenți. În doar două zile, doi agenți ai Poliției Locale a Direcției Generale a Municipiului București au fost loviți, înjurați și agresați de doi șoferi declanșând parcă un adevărat război între polițiștii locali și șoferii violenți.

Prima ”confruntare” s-a consumat la intersecția străzilor Ion Câmpineanu cu Calea Victoriei. Acolo, un șofer a vrut cu orice preț să-și lase mașina într-un loc nepermis, exact sub un indicator rutier care interzice tocmai oprirea în zonă. Încercarea polițistului local de a-l legitima, l-a enervat atât de tare pe șofer încât acesta, după o discuție aprinsă cu reprezentantul legii, a încercat să fugă cu tot cu autoturismul parcat aiurea. În goana sa l-a lovit destul de zdravăn pe agentul de la ”locală” care a avut nevoie de îngrijiri medicale. Spectacolul l-a costat pe contravenient o amendă ce poate urca până la 745 de lei dar și un dosar penal pentru ultraj.

Taximetristul violent a fost taxat de polițistul local cu o amendă de 4.235 de lei

La doar câteva ore distanță, pe bulevardul Iuliu Maniu, un taximetrist care și-a zis – ca mai toți colegii lui de breaslă -, că strada e numai a lui, s-a luat la harță cu un alt polițist local care i-a atras atenția că a parcat într-un loc interzis. Nervos, omul s-a blocat în mașină de unde l-a făcut cum i-a venit la gură pe agentul care l-a calmat pe violentul șofer cu câteva ”puf”-uri de spray lacrimogen. Pentru taximetristul-scandalagiu nota de plată a însemnat o amendă-record de 4.235 de lei.

În ultimele 6 luni, agenții Poliției Locale a Municipiului București au aplicat, pentru staționări și opriri neregulamentare, 4008 de sancțiuni contravenționale.

Citește mai multe despre razboi și taximetrist pe Libertatea.

Comentarii