Mergi direct la conținut »
Cel mai mare exercițiu medical NATO, în București. Simulare de intervenție în caz de cutremur
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Cel mai mare exercițiu medical NATO, în București. Simulare de intervenție în caz de cutremur

Cel mai mare exercițiu medical NATO, în București. Simulare de intervenție în caz de cutremur

Un exercițiu NATO de salvare a victimelor unui posibil cutremur se desfășoară marți, în București. Exercițiul Vigorous Warrior 2019 are loc pe platforma fostei Fabrici de Bere Rahova și sunt implicate mai multe structuri de intervenție în caz de urgență.

De Mihai Niculescu,

Misiunile sunt derulate de echipaje de salvatori din ISU Bucureşti-Ilfov, Unitatea Specială de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă Ciolpani (USISU), echipa naţionala de căutare-salvare din Ungaria şi Clubul Câinilor Utilitari.

Au loc acţiuni de simulare a unor situaţii de urgenţă care presupun salvarea persoanelor de sub dărâmături sau de la înălţime, în cadrul exercițiului multinațional NATO, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, Participă reprezentanți ai 38 de state dar și 10 organizații civile.

Vigorous Warrior 19 – VW19, cel mai mare exerciţiu cu focus medical din istoria Alianţei Nord-Atlantice, se desfăşoară în perioada 1-15 aprilie în mai multe unităţi ale Armatei României, pe cele trei componente -terestră (activităţi care vor avea loc, în majoritate, la Centrul Naţional de Instruire Întrunită “Getica” din Cincu), aeriană (în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu „Câmpia Turzii) şi navală (în zona Constanţa şi la Marea Neagră). Componenta practică a exerciţiului (LIVEX) se desfăşoară între 7 şi 12 aprilie, la Centrul de Instruire din Cincu, ultima zi fiind dedicată vizitatorilor arată ISU București Ilfov.

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic
Recomandări

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic

A doua etapă în București, 11-12 aprilie

Exercițiul continuă în Bucureşti, în zilele de 11 şi 12 aprilie, şi are ca scop acţiunea coerentă şi combinată a entităţilor medicale militare şi civile, atât naţionale cât şi multinaţionale. Acţiunea se va desfăşura în cooperare cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi cu sprijinul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central ,,Dr. Carol Davila”.

Scopul exerciţiului VW19 îl reprezintă, potrivit Ministerului Apărării Naţionale (MApN) instruirea în comun în vederea acordării suportului medical multinaţional în operaţiile desfăşurate de NATO. Astfel, se exersează procedurile necesare oferirii îngrijirii medicale continue, evacuării medicale strategice, creşterii nivelului de pregătire şi răspuns la un posibil incident chimic, biologic, radiologic sau cu dispozitive improvizate.

Sursa imaginilor: NATO Centre of Excellence for Military Medicine


Citește și: „Gaura neagră” de la Aeroportul Otopeni: „Într-un an de zile „s-au evaporat” 170 de cărucioare de bagaje!


 

Close
Închide
  Close