01 Iun. 2017 10:25

Exercițiu NATO în România, 8 convoaie au trecut granița. Restricții rutiere începând de astăzi și până duminică / VIDEO

Distribuie

Exercițiu NATO în România, în perioada 1-4 iunie 2017. În luna iunie, se va desfășura exercițiul NATO NOBLE JUMP 2017 (NOJP17), pe teritoriul Bulgariei, Greciei și României, iar destinația finală a forțelor dislocate va fi Centrul Național de Instruire Întrunită ”Getica”, din Cincu, județul Brașov.

România, în calitate de națiune gazdă a exercițiului va juca un rol foarte important, prin sprijinul acordat planificării și pregătirii în vederea dislocării și redislocării forțelor participante la exercițiu.

Astfel, în perioada 1 – 4 iunie 2017 pe anumite drumuri, se vor deplasa coloane militare și traficul ar putea fi îngreunat, potrivit unui comunciat de presă publicat pe site-ul oficial, politiaromana.ro.

Cele opt convoaie ale Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (VJTF), care urmează să participe la exerciţiul Noble Jump 2017, au intrat pe teritoriul național prin punctul de trecere a frontierei de la Giurgiu, dinspre Bulgaria.

Convoaiele militare ajunse în România după debarcarea în portul Alexandroupolis, din Grecia, şi traversarea Bulgariei, sunt compuse din aproximativ 300 de militari cu peste 150 de vehicule de luptă şi transportoare de trupe ce se vor deplasa la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre “Getica” din Cincu, judeţul Braşov.

La data de 1 iunie, în intervalul orar  09.00-20.00, coloanele militare se vor deplasa pe ruta Giurgiu-București (E85), pe data de 2 iunie, în intervalul orar 00:01-18:00, se vor deplasa pe ruta București-Pitești (A1)-Râmnicu Vâlcea (E81)-Sibiu (Valea Oltului)-Cincu.

De asemenea, coloanele se vor deplasa, la data de 3 iunie, în intervalul orar 09:00-17:00, pe ruta Giurgiu-București (E85), iar la data de 4 Iunie 2017, în intervalul orar 00:00-15:00, pe ruta București-Pitești (A1)-Râmnicu Vâlcea (E81)-Sibiu (Valea Oltului)-Cincu.

Poliția Română recomandă celor care se deplasează pe aceste rute să circule cu atenție sporită și să respecte indicațiile și semnalele polițiștilor.

FOTO: politiaromana.ro

Comentarii
template not found template not found template not found
template not found template not found template not found
← Inchide