UPDATE: Actualul primar George Cripcaru (PNL) a fost învins de candidatul USR-PLUS, Allen Coliban. Citeşte Rezultate alegeri locale Brașov

UPDATE ora 02.00 – După numărarea paralelă efectuată în 40% din secțiile de votare ale municipiul Brașov, amândoi candidații se declară învingători. Tabăra USR PLUS susține că Allen Coliban are avea un avans de 2000 de voturi, în timp ce echipa PNL spune că George Scripcaru ar fi în față cu câteva voturi. „Avem un avans considerabil și sunt convins ca, luni, vom sărbatori victoria”, a declarat Allen Coliban, citat de monitorulexpres.ro.

UPDATE ora 23.40 – ”Suntem bucuroși pentru victoria de la București! Și tensionați în lipsa afișării rezultatelor exit-poll-ului pe Brașov. Suntem cu ochii pe numărătoarea paralelă. Revin cu detalii de îndată ce le am. Oricare ar fi rezultatul final, ce știm sigur este că azi Brașovul a dat cel mai clar semn de schimbare din ultimii 12 ani. Va fi o noapte lungă”, a declarat canddiatul USR-PLUS Allen Coliban.

UPDATE ora 22:35 – Pe contul său de Facebook, Allen Coliban, candidatul USR PLUS pentru funcția de primar al Brașovului, a punctat: „Se pare că nu au mai făcut exit poll la Braşov. Vor face delegații numărătoare paralelă. Vă țin la curent!”.  Pe conturile de Facebook ale lui George Scripcaru și PNL Brașov, nici o postare despre situația rezultatelor.

UPDATE ora 22:15 – Alianța PSD – ALDE a câștigat alegerile din municipiul Codlea. Potrivint newsbv.ro candidatul Alianței, social-democratul Mihai Cîmpeanu, are în acest moment aproximativ 700 de voturi peste principalul său contracandidat, Erwin Albu, de la PNL.

Update ora 21:35 – Din estimările făcute înaintea alegerilor de sociologul brașovean Romului Oprică, acest scor înseamnă o nouă victorie (relativ lejeră) pentru actualul primar, George Scipraru. 

Vezi aici care sunt în timp real rezultatele alegerilor locale Brașov!

UPDATE ora 21:01 – La închiderea urnelor, prezența la nivelul județului Brașov a fost mult mai mică față de acum patru ani. La nivelul municipiului Brașov, au fost prezenți 84.970 de votanți, respectiv o prezență de 34,54 %, față de 37,28% (93.344 de persoane), acum patru ani. Urmează rezultatele exit poll-ului pentru Brașov! Cine conduce dintre actualul primar
George George Scripcaru și senatorul USR Allen Coliban

UPDATE ora 20:00. Prezența la vot în județul Brașov este de 40,49%. În total, au votat 211.066 de alegători.

UPDATE ora 19:00. Prezența la vot în județul Brașov este de 37,47%. În total, au votat 195.341 de alegători.

UPDATE ora 18:00. Prezența la vot în județul Brașov este de 34,39%. În total, au votat 179.247 de alegători.

UPDATE ora 17:00. Prezența la vot în județul Brașov este de 31,25%. În total, au votat 162.878 de alegători.

Prezența la vot in Municipiul Brasov, împărțire după vârstă ora 17:00.
Prezența la vot in Municipiul Brașov, împărțire după vârstă ora 17:00. Foto: captura ROAEP

UPDATE ora 16:00. Prezența la vot în județul Brașov este de 28.05%. În total, au votat 146.231 de alegători.

Grafice prezența la vot la ora 16:00 în municipiul Brașov. Foto: Captura ROAEP

prezenta la vot brasov ora 16 varstaIcon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

UPDATE ora 15:00. Prezența la vot în județul Brașov este de 24.86%. În total, au votat 129.593 de alegători.

UPDATE ora 13:00. Prezența la vot în județul Brașov este de 17.88%. În total, au votat 93.212 de alegători.

UPDATE ora 11:00. Prezența la vot în județul Brașov este de 10,26%. În total, au votat 53.486 de alegători.

UPDATE ora 10:00. Prezența la vot în județul Brașov este de 6,75%. În total, au votat 35.189 de alegători.

Brașovenii au fost așteptați duminică la vot să-și aleagă primarul și consilierii locali în cadrul alegerilor locale 2020. Scrutinul a fost amânat din iunie, din cauza pandemiei. Secțiile de votare se vor închide la ora 21 și tot atunci ar urma să apară și primele estimări ale unui EXIT POLL pentru Primăria Brașov realizat de CURS. 

La Brașov, duelul principal se dă între actualul și eternul primar al orașului, liberalul George George Scripcaru vs. senatorul USR Allen Coliban. Din campanie nu au lipsit momentele tensionate, incidentele, dar primul continuă să fie mare favorit la urne.

La șefia Consiliul Județean Brașov, PNL candidează cu Adrian Veștea, PSD cu fostul senator Marian Rasaliu, iar USR-Plus, cu deputatul Tudor Benga.

Cum se realizează un exit poll

Mii de persoane au fost implicate duminică în cercetările care se desfășoară pe tot parcursul zilei, începând de la ora 7.00 – ora de deschidere a secțiilor de vot – și până la ora 21.00 – când se închid urnele.

Operatorii sunt prezenți la secțiile de vot din câteva mari orașe din țară pentru a-i intervieva pe alegători după ieșirea de la urne. Aceștia le vor adresa o serie de întrebări legate de votul exprimat la alegerile locale din septembrie 2020. Discuția cu operatorii durează cel mult un minut, iar datele furnizate sunt confidențiale.

Niciunul dintre alegători nu va fi întrebat detalii legate de identitate, precum numele, adresa sau alte date personale. Alături de operatorii din secțiile de votare, vor fi mobilizați mai mulți supervizori care vor avea rolul de a monitoriza permanent procesul de culegere a datelor și respectarea procedurilor.

Cum votăm corect la alegerile de duminică

Duminică, ca să puteți vota la alegerile locale 2020, la secția de votare mergeți cu actul de identitate (carte de identitate, buletin, pașaport, carnetul de serviciu pentru elevii din școlile militare). Nu contează cu ce act de identitate din cele menționate mai sus vă prezentați, important este ca el să fie valabil în ziua votului.

Ajunși la secția de votare, veți prezenta actul de identitate operatorului de calculator, care îl va scana. După aceea, vă veți deplasa către membrii biroului electoral. Aceștia vă vor identifica pe lista electorală și veți da o semnătură. Abia apoi veți primi buletinele de vot. Este vorba despre patru buletine de vot: unul pentru primar, unul pentru consiliul local, unul pentru consiliul județean și unul pentru președintele consiliului județean. 

Află la ce secție votezi dacă ești din Brașov!

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a decis lista finală cu sediile secţiilor de votare la aceste alegeri locale din 2020.  Potrivit acestei decizii, românii vor vota în 18.794 de secții.

Pentru a afla la ce secție de votare vă puteți exprima opțiunea politică trebuie să completați un formular aflat pe site-ul AEP

Urmăriți pe Libertatea:


Citeşte şi:

Prezența la vot locale 2020. 46,02% din alegători au votat la alegerile locale

Cum arată buletinele de vot la alegerile locale 2020

Simona Halep, dispusă să returneze banii primiți dacă i se va cere. "Nu suntem fericiți de ceea ce s-a întâmplat"
PARTENERI - GSP.RO
Simona Halep, dispusă să returneze banii primiți dacă i se va cere. "Nu suntem fericiți de ceea ce s-a întâmplat"
BOMBĂ! Andreea Marin a făcut COVID-19. Vedeta TV a povestit tot prin ce a trecut ea, dar și ...
Playtech.ro
BOMBĂ! Andreea Marin a făcut COVID-19. Vedeta TV a povestit tot prin ce a trecut ea, dar și ...
Moartea profesoarei Sabina Nessa. Polițiștii englezi cer ajutorul londonezilor pentru identificarea unui bărbat surprins de camerele de supraveghere
Observatornews.ro
Moartea profesoarei Sabina Nessa. Polițiștii englezi cer ajutorul londonezilor pentru identificarea unui bărbat surprins de camerele de supraveghere
Horoscop 25 septembrie 2021. Gemenii au acces la un anumit grad de armonie, dar nu fără să investească și ei ceva
HOROSCOP
Horoscop 25 septembrie 2021. Gemenii au acces la un anumit grad de armonie, dar nu fără să investească și ei ceva
Nivelul anticorpilor la 6 luni de la vaccinare. Ce au descoperit cercetătorii
Știrileprotv.ro
Nivelul anticorpilor la 6 luni de la vaccinare. Ce au descoperit cercetătorii
ŞOC! A rămas GOALĂ la petrecerea fiului, ţinuta a cedat! Doamna naţiunii, foto interzis minorilor
Telekomsport
ŞOC! A rămas GOALĂ la petrecerea fiului, ţinuta a cedat! Doamna naţiunii, foto interzis minorilor
De ce au plantat cei de la brandul de apă plată Bucovina 3.000 de brăduți
PUBLICITATE
De ce au plantat cei de la brandul de apă plată Bucovina 3.000 de brăduți