De Delia Marinescu,

Laura Greta Marin, activistă, președintele Asociației pentru Educație și Justiție Socială “Human Catalyst”

”Adulții i-au descurajat din start că pot să fie cetățeni responsabili. E un mesaj care le taie elanul. Ei sunt la vârsta la care încep să își construiască stima de sine.

Laura Greta Marin

Mai ales dacă provin din medii vulnerabile, ei se lovesc de situații foarte grele, iar adulții le-au spus: nu ești capabil!

Laura Greta Marin:

Ei nu mai sunt copii, ei sunt tineri care au capacitate de muncă. Sunt angajatori care lucrează cu tineri de 16 ani. Este absurd să spui: ai capacitate de muncă, dar nu ești în stare să gestionezi 100 de lei pe lună.

Copilul meu e în clasa a IV-a și învățătoarea ne-a anunțat că au introdus un modul de educație financiară și toți părinții au fost fericiți. De mic i-am dat copilului meu bani să cumpere  pâine, să meargă la teatru, este foarte important să învețe să cunoască valoarea banului.

Acum mă aflu la Bruxelles, la o conferință organizată de European Anti-Poverty Network (n.r. –  Rețeaua Europeană Antisărăcie), la care participă 31 de țări.

Fiecare țară a pregătit o discuție pe o anumită temă, iar tema noastră a fost despre importanța participării.

Cel mai important pentru tineri este să fie implicați în viața comunității lor și în societate, în general.

Laura Greta Marin:

Cel mai important e ca ei să fie educați de mici despre ce înseamnă spiritul civic, responsabilitatea și responsabilizarea.”

Vlad Ștefan, consultant la Parlament pe Educație, fostul președinte al Consiliului Național al Elevilor

”Aici e vorba de încrederea dintre părinți și elevi. Părinții ar trebui să își reconsidere gradul de încredere pe care i-l alocă copilului.

Vlad Ștefan

Mă surprinde să văd că părinții au avut mai multă încredere în școală decât în propriii copii. Sunt absolut convins că părinții au cedat presiunilor școlii.

Vlad Ștefan:

Părinții au un rol esențial în construirea încrederii și elevii vor avea de pierdut, problema se răsfrânge pe mai multe niveluri.”

Citeşte şi:

Procurorii cercetează cum un liceu din Moreni a luat banii de bursă ai elevilor, dați de OMV Petrom! Când o bursieră a reclamat situația, un profesor a replicat: “Așa, cum e țara asta de proști!”

Șeful Ambulanței Timiș contrazice STS: ”Categoric, nu am avut cinci cazuri cu aceleași simptome. Nu poate să-mi spună mie STS că sunt aceleași simptome”

Primele concluzii în cazul tragediei de la Timișoara. Insecticidul care a ucis trei oameni se numește „Delicia – Gastoxin”!

Reacția unei tenismene după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'
GSP.RO
Reacția unei tenismene după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'
Horoscop 31 mai 2020. Leii trebuie să-și tempereze pornirile, Berbecii au parte de o zi armonioasă
HOROSCOP
Horoscop 31 mai 2020. Leii trebuie să-și tempereze pornirile, Berbecii au parte de o zi armonioasă