Mergi direct la conținut »
Explozie de viroze o dată cu începerea școlilor. Medicii sunt îngrijorați
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Explozie de viroze o dată cu începerea școlilor. Medicii sunt îngrijorați

Explozie de viroze o dată cu începerea școlilor. Medicii sunt îngrijorați

Numărul virozelor sunt în creștere iar copiii sunt printre cei mai afectați. Lucrurile se vor agrava o dată cu începerea școlilor, spun specialiștii, din cauza transmiterii facile a virusurilor și bacteriilor în colectivități. Deja camerele de gardă ale spitalelor sunt arhipline, iar în unele cazuri medicii pun și diagnosticul de gripă. Au apărut deja primele decese din cauza complicațiilor acestei afecțiuni, iar prognosticul specialiștilor nu este deloc bun în continuare. De vină sunt, în principal, variațiile mari de temperatură care slăbesc capacitatea de adaptare a organismului și imunitatea. Într-un final, chiar și un om sănătos tun poate dezvolta o viroză.

De Mihai Niculescu,

Doctorul Mihai Craiu, medic pediatru la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului și cel care a creat Spitalul Virtual pentru Copii, a explicat la Digi24 că lucrurile se vor agrava odată cu începerea școlilor.

„Explicația este vremea, e rece și e normal să apară foarte multe afecțiuni virale respiratorii în acest sezon. De altfel, vacanța numai a estompat un pic numărul de cazuri. Eu sunt convins că odată cu începerea școlilor o să fie un număr chiar mai mare de copii bolnavi”, a spus dr. Mihai Craiu.

Regulile elementare de igienă

Pentru a evita transmiterea virusurilor, în primul rând, ar trebui să avem grijă la manevre elementare de igienă, respectiv spălatul mâinilor, punerea brațului la gură în momentul tusei sau strănutului- pentru că prin palmă contaminarea ulterioară a altei persoane este mult mai facilă- iar în cazul în care suntem bolnavi, să purtăm o mască de protecție.

Este indicat și un vaccin antigripal, la medicul de familie ori în policlinici dar înainte de începerea sezonului viral. Gripa se poate depista cu așa numitele teste rapide, disponibile și ele în farmacii, iar simptomele ei pot fi lesne confundate cu o răceală mai severă.


Citește și: Cum a învățat Donald Tusk limba română în două zile. Românul care a tradus discursul: „Am făcut o înregistrare audio”


 

Close
Închide
  Close