De Mihai Niculescu,

Doctorul Mihai Craiu, medic pediatru la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului și cel care a creat Spitalul Virtual pentru Copii, a explicat la Digi24 că lucrurile se vor agrava odată cu începerea școlilor.

„Explicația este vremea, e rece și e normal să apară foarte multe afecțiuni virale respiratorii în acest sezon. De altfel, vacanța numai a estompat un pic numărul de cazuri. Eu sunt convins că odată cu începerea școlilor o să fie un număr chiar mai mare de copii bolnavi”, a spus dr. Mihai Craiu.

Regulile elementare de igienă

Pentru a evita transmiterea virusurilor, în primul rând, ar trebui să avem grijă la manevre elementare de igienă, respectiv spălatul mâinilor, punerea brațului la gură în momentul tusei sau strănutului- pentru că prin palmă contaminarea ulterioară a altei persoane este mult mai facilă- iar în cazul în care suntem bolnavi, să purtăm o mască de protecție.

Este indicat și un vaccin antigripal, la medicul de familie ori în policlinici dar înainte de începerea sezonului viral. Gripa se poate depista cu așa numitele teste rapide, disponibile și ele în farmacii, iar simptomele ei pot fi lesne confundate cu o răceală mai severă.


Citește și: Cum a învățat Donald Tusk limba română în două zile. Românul care a tradus discursul: „Am făcut o înregistrare audio”