MENIU CAUTĂ
, de Ovidiu Matache

UPDATE: Explozie la o benzinărie din municipiul Galaţi; pompierii fac verificări

Distribuie

O explozie fără flacără s-a produs, luni, la o benzinărie din municipiul Galaţi, o maşină fiind avariată de un capac metalic care a căzut peste aceasta. Inspecţia de prevenire din cadrul ISU Galaţi face verficări.


UPDATE, ora 15.35 – Explozia de la benzinăria din municipiul Galaţi s-a produs din cauză că o persoană a utilizat la una dintre pompe un bidon din plastic pentru alimentarea cu combustibil, au constatat inspectorii ISU Galaţi. Aceştia au amendat operatorul economic cu 1.000 de lei pentru că angajaţii benzinăriei au obligaţia să urmărească modul în care sunt folosite pompele, iar dacă observă nereguli trebuie să intervină şi să interzică ultilizarea acestora.

Inspectorii ISU Galaţi au analizat imaginile video de la benzinăria unde s-a produs luni o explozie. Astfel, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă, s-a constatat că o persoană a alimentat un bidon din plastic cu combustibil de la una dintre pompe, ceea ce a condus la o acumulare de vapori şi ulterior la o explozie de mică intensitate.

„În urma analizării imaginilor video, inspectorii ISU au constatat că s-a alimentat un recipient neconform pentru lichide combustibile, iar în urma acumulării de vapori, cel mai probabil pe un canal tehnologic, şi a electricităţii statice s-a produs o explozie de mică intensitate, neurmată de incendiu, la două pompe din staţie. În urma exploziei nu au fost victime, fiind înregistrate doar pagube materiale minore”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi. 

El a precizat că operatorul economic a fost amendat cu o mie de lei către inspectorii ISU Galaţi pentru că angajaţii benzinăriei aveau obligaţia să urmărească modul în care sunt ultilizate pompele de alimentare.

Deocamdată, persoana care a folosit bidonul din plastic pentru alimentare nu a fost încă identificată.


Știrea inițială

O explozie fără flacără s-a produs, luni, la o benzinărie din municipiul Galaţi, o maşină fiind avariată de un capac metalic care a căzut peste aceasta.

Potrivit unor martori la incident, explozia s-a produs la o benzinărie situată pe strada Saturn din municipiul Galaţi.

„Explozie la benzinăria Petrom de pe strada Saturn!!! Fără flacără”, a scris unul dintre martori pe Facebook. 

Totuşi, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă, în urma exploziei nu s-a înregistrat niciun apel la 112.

„Nu avem niciun apel pe 112 şi prin urmare nu s-a deplasat niciun echipaj de pompieri sau SMURD. Inspecţia de prevenire va efectua verificări cu privire la incident, iar în funcţie de concluzii, dacă situaţia o va impune se pot aplica şi sancţiuni”, a spus reprezentantul ISU Galaţi. 

În urma exploziei, un capac metalic ar fi căzut peste o maşină care a fost avariată, în momentul de faţă benzinăria fiind închisă.

Citește și: VIDEO VIRAL | Momentul în care un copil cade pe geam și este salvat de la moarte

Citește mai multe despre benzinarie și explozie pe Libertatea.

Comentarii