MENIU CAUTĂ
19 Feb. 2012 07:59

EXPLOZII LA DISCOTECĂ în Sighetu Marmaţiei! 17 persoane au fost rănite

Distribuie

UPDATE 20.06 Unul dintre pompierii care au fostb răniți în cea de-a doua explozie ce a abvut loc în această dimineață la Sighetu Marmației are șanse minime de supraviețuire, el având arsuri pe 80% din suprafața corpului, conform unui reprezentant al Spitalului de Arși din Capitală.
UPDATE 19.30 Potrivit România TV, gazele au fost oprite în clădirea în care au avut loc exploziile de-abia la patru ore de la a doua deflagraţie. De asemenea, sursa citată susţine că în acel loc există, în continuare, pericol de noi explozii.
UPDATE: 17.00 Raed Arafat a făcut o scurtă declarație în legătură cu tragedia de la Sighetu Marmației, precizând că reuperarea rănițilr va fi destul de dificilă, deoarece în cazul persoanelor cu arsuri atât de grave, refacerea poate dura luni sau chiar ani de zile.
UPDATE 16.49 Nouă dintre răniţii din a doua explozie de la Sighetu Marmaţiei au ajuns în Bucureşti, cu puţin timp. Cinci dintre ei vor fi internaţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca iar alţi patru la Spitalul de Arşi.
UPDATE 16.00 Cauza producerii celei de-a doua explozii este încălcarea unei reguli de bază în asemenea situaţii. Astfel, gazul şi electricitatea nu au fost oprite în timpul desfăşurării cercetărilor.
UPDATE 12:45 Potrivit unor surse medicale din cadrul Spitalului Municipal Sighetu Marmației, alte două persoane rănite în cea de-a doua deflagrație se află în află în stare critică.

UPDATE 12:30 Nouă victime ale celei de-a doua explozii vor fi transportate la spitalul din Baia Mare, după care vor fi preluate cu o aeronavă militară la Bucureşti. Răniţii au arsuri de gradul 1, 2 sau 3 pe 40-50% din suprafaţa corpului.
UPDATE 12:00 Unul dintre poliţiştii răniţi în cea de-a doua explozie de la Sighetu Marmaţiei e în stare gravă. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Christian Ciocan, declară că la locul deflagraţiei se aflau adjunctul Poliţiei Sighet şi doi criminalişti care făceau cercetarea la faţa locului după prima explozie, produsă azi-noapte, în jurul  01.00, în urma unei acumulări de gaze.

Iată în ce stadiu au fost aduse victimele de la Sighetu Marmaţiei la Spitalul de Arşi din Bucureşti! | FOTO SPECIAL

UPDATE 11:25 Secretarul de stat Raed Arafat a cerut Ministerului Apărării un avion pentru a aduce în Capitală opt dintre victimele celei de-a doua explozii. Cererea a fost acceptată
UPDATE 11:00 Reprezentanţii ISU Maramureş declară că  zece persoane au fost surprinse de cea de-a doua deflagraţie produsă într-un imobil în care funcţiona un club de noapte situat la subsolul clădirii din Sighetu Marmaţiei. Este vorba vorba despre trei poliţişti, doi pompieri şi patru persoane civile şi un notar. Cea de-a doua explozie s-a produs într-o încăpere de lângă cea în care se făceau investigaţiile declanşate după prima deflargaţie.
UPDATE 10:20 O nouă explozie s-a produs, în urmă cu putţin timp, la un birou de avocatură, aflat lângă clubul în care s-a produs tragedia din cursul nopţii. Din primele informaţii,  alte zece persoane au fost rănite în urma deflagraţiei.
UPDATE 09:40 Răniţii în urma exploziei de la miezul nopţii au ajuns la Bucureşti.
Ministrul Apărării Gabriel Oprea a aprobat efectuarea unui transport umanitar cu o aeronavă militară C-27J Spartan, de la Târgu Mureş şi Baia Mare la Bucureşti, pentru salvarea vieţiilor celor şapte persoane. Cei şapte pacienţi, un bărbat şi şase femei, au fost asistaţi pe timpul zborului de o echipă medicală SMURD, misiunea fiind aprobată în urma solicitării subsecretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, doctorul Raed Arafat.
Prima explozie s-a produs în jurul orei 0:56, în Clubul Eufobia din Sighetul Marmaţiei.  În total sunt 7 victime, şase fete şi un băiat. Cele şase fete cu vârste cuprinse între 19 si 23 de ani au arsuri de gradul I, II şi III pe 30-35% din suprafaţa corpului.
Explozia s-a produs în momentul în care trei tinere şi-au aprins ţigările în toaleta clubului. Cauza probabilă: o acumulare de gaze de la un etaj superior al imobilului la parterul căruia se afla discoteca. Pentru că stare răniţilor de sănătate este gravă, s-a luat decizia să fie aduşi la Bucureşti cu un avion militar.
Foto: actualMM.ro & Mihaela Barbu

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Antonella sau drumul de la un corp de băiat la o femeie liberă
Comentarii