MENIU CAUTĂ
12 Iul. 2016 17:14 , de Sorin Golea

Expoziție de scaune ale morții, la Universitate!

Distribuie

Poliția rutieră a expus douăsprezece scaune de mașină pe care au stat conducători auto sau pasageri care și-au pierdut viețile în accidene de mașină, din cauză că nu au purtat centură de siguranță.

foto 2  IMG_5020

Direcţia Rutieră din cadrul Poliției Române a lansat o campanie de conştientizare asupra importanţei purtării centurii de siguranţă în trafic, intitulată ”Trişezi centura, păcăleşti viaţa”.

În acest sens au plasat două șiruri a câte șase scaune de mașină pe platforma betonată din fața Universității București, la mica distanță de statuile lui Gheorghe Lazăr și Mihai Viteazul.

foto 3 - IMG_5023

 

Fiecare obiect de mașină expus are povestea lui, în funcție de persoana care a decedat pe el din cauză că nu purta centura de siguranță pe timpul deplasării, trișând senzorii sonori.

foto 4 - IMG_5022

Iată ce spune un scaun al morții:  ”Era prima zi de Anul Nou. Ovidiu băuse la petrecerea de Revelion, așa că a rugat-o pe Cristina să conducă. (…) Ea, însă, nu prea cunoștea mașina. S-a așezat peste mine și a încercat să cupleze centura de siguranță. Nu reușea să o regleze după dimensiunea ei, iar Ovidiu nu avea de gând să își strice aranjamentul. După un scurt schimb de replici, Ovidiu i-a indicat să tragă centura peste scaun, la fel ca el, și să meargă încet, că are el grijă să fie totul OK. Și așa a și fost. Până a intrat în noi o mașină de teren cu 100 de kilometri pe oră. Impactul i-a spulberat”.

foto 5 IMG_5028

Comentarii