Zuckerberg a explicat că serviciul va ţine cont de criteriul respectării dreptului la viaţă privată, afişând doar rezultate de conţinut de pe Facebook care sunt distribuite şi sunt accesibile utilizatorului ce efectuează căutarea.
Prin intermediul serviciului Graph Search, utilizatorii pot căuta, de exemplu, „oameni care locuiesc în Palo Alto, California, şi apreciază Game of Thrones”, „angajaţi NASA care sunt prieteni cu angajaţi Facebook”, „oameni pe care îi cheamă Chris, sunt prieteni cu Lars și au învățat la Stanford’ sau „fotografii ale prietenilor mei dinainte de 1990”
Un alt serviciu pus la punct prin acest Graph Search este localizarea mai ușoară a restaurantelor din zona în care vă aflați, rezultatele venind la pachet cu fotografii postate din acel loc de către prietenii dumneavoastră și o lista a celor care au mai fost acolo.
Fondatorul şi preşedintele Facebook a insistat că noul serviciu nu este unul de căutare în sens larg pe Internet, ci doar pe Facebook, astfel că nu este un concurent direct al Google.
Acest lucru nu este tocmai adevărat și asta pentru că mulți se întreabă de ce să mai caute un restaurant sau un hotel pe Google, când pot vedea unde au mers prietenii din lista lor de Facebook?
Deocamdată, „graph search”-ul va fi în variantă beta şi nu va fi disponibil pentru toată lumea. Curioşii care vor să intre pe lista de aşteptare a serviciului Graph Search o pot face accesând link-ul următor: https://www.facebook.com/about/graphsearch.