Mergi direct la conținut »
Facebook, Amazon și Google, investigate de Guvernul American. Anunțul făcut de Donald Trump
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Facebook, Amazon și Google, investigate de Guvernul American. Anunțul făcut de Donald Trump

Facebook, Amazon și Alphabet - compania care operează brandul Google, sunt investigate de guvernul american cu privire la posibile încălcări are regulamentelor antitrust, a anunțat președintele American Donald Trump. El susține că au mai existat încercări de acțiuni similare și în trecut, dar administrațiile precedente au blocat demersurile. Donald Trump nu a exclus fixarea unor amenzi, dar a precizat măsurile se vor lua după finalizarea investigațiilor.

De Mihai Niculescu,

Președintele american Donald Trump a vorbit despre cele mai puternice companii high-tech într-un interviu pentru publicația Axios, potrivit businessmagazin.ro

Ne uităm foarte serios (la regulile cu privire la concurenţa neloială, n.r.)”, a spus Trump. „Uite, asta nu înseamnă că o îi amendăm, dar cu siguranţă investigăm şi cred că mulţi oameni se gândesc la asta, îmi imaginez”.

Președintele american a mai spus că el este cel care acordă sprijin investigațiilor, amintind despre un alt președinte american care s-ar fi opus în trecut, vorbind despre o „administraţie anterioară” care a oprit demersurile. „Vorbeau despre asta deja în urmă cu câţiva ani. Ştii că vorbeau de fapt despre acel subiect – monopolul”.

Donald Trump are o problemă în special cu Amazon. În opinia sa, livrările efectuate de Serviciul Poştal din SUA pentru comenzile Amazon generează pierderi pentru poșta de stat americană. Trump nu a adus însă dovezi în sprijinul afirmațiilor sale. Donald Trump l-a atacat în trecut și pe boss-ul Amazon, Jeff Bezos, care deţine The Washington Post.


Citește și: Ce este și cu ce se „mănâncă” meseria de mental coach. Dezvăluirile Monicăi Stănescu despre munca oamenilor care i-au ridicat pe Halep și pe Copil


 

Close
Închide
  Close