De Bobi Neacșu,

Facebook a început să ia măsuri împotriva conturilor false, după ce a au luat amploare campaniile de dezinformare. Cea mai mare reţea de socializare anunţă că foloseşte pentru depistarea conturilor false învăţarea mecanică.

Cu un astfel de instrument au fost eliminate anul trecut 6,6 miliarde de conturi false. În afară de acestea, au fost blocate din faşă milioane alte tentative de creare a conturilor false, scrie News.ro.

Tehnologia folosită se numeşte Deep Entity Classification. Acesta foloseşte învăţarea mecanică şi evaluează comportamentul tuturor utilizatorilor şi felul în care aceştia interacţionează pentru a deosebi conturile false de cele reale.

DEC creează pentru fiecare cont un profil care conţine în jur de 20.000 de caracteristici. Practic, se încearcă stabilirea unor criterii pe baza cărora să se depisteze comportamentul artificial, învăţând cum se comportă utilizatorii obişnuiţi şi înţelegând care sunt diferenţele.

Conform estimărilor oficiale, conturile false reprezintă 5% din totalul conturilor de Facebook.

Citeşte şi:

Am fost într-un tur ghidat în cea mai periculoasă zonă a Bucureștiului. Mituri despre cutremure, demolate de cercetători și ingineri

CAMERA ASCUNSĂ | Sub amenințarea coronavirusului, „paznicii igienei” dau un exemplu jalnic. DSP Bucureşti nu are săpun la baie!

G4Media: Inculpații din dosarul Colectiv, acuzați de cinism și lăcomie în motivarea judecătorilor