Facebook

Facebook este cea mai cunoscută rețea de socializare, care a fost creată de Mark Zuckerberg și niște colegi de-ai acestuia, în 2004, în California. Cei care doresc să facă parte din rețeaua de socializare își pot crea cont gratuit, având nevoie doar de o adresă de email, pe baza căreia își setează un user name (nume de utilizator) și o parolă. Ulterior, aceștia își pot customiza conturile cum doresc și se pot împrieteni virtual cu alte persoane, din întreaga lume, care au cont.

Majoritatea publicațiilor online, atât ziare, cât și reviste, au conturi de Facebook prin intermediul cărora le livrează conținut sub formă de texte, fotografii și video, celor care s-au abonat (au dat LIKE paginilor respective).

Pe lângă rețeaua de socializare, care este un site web, prezent în online atât în varianta desktop cât și mobile, pentru utilizatorii mobili există și o aplicație care poate fi descărcată atât pentru utilizatorii iOS, cât și pentru Android și Windows, și un sistem de messenger, un chat prin care utilizatorii abonați pot comunica gratuit cu prietenii lor din listă, dar pot și să efectueaza apeluri de voce sau video, singura condiție fiind să fie conectați la internet.

În România, Facebook are peste 9.600.000 utilizatori, reprezentând 49% penetrare a populației, conform statisticilor de la începutul anului 2018.