Mergi direct la conținut »
Facebook a cenzurat Declarația de Independență a SUA, pe motiv că îndeamnă la ură
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > Facebook a cenzurat Declarația de Independență a SUA, pe motiv că îndeamnă la ură

Facebook a cenzurat Declarația de Independență a SUA, pe motiv că îndeamnă la ură

SUA au sărbătorit pe 4 iulie ziua națională, dar nu toată lumea a fost fericită. Facebook a cenzurat Declarația de Independență a SUA, pe motiv că îndeamnă la ură, scrie The Next Web.

De Daniel Ionașcu,

Cum s-a întâmplat pocinogul? Un ziar local din Texas, numit Liberty County Vindicator a decis să celebreze 4 iulie prin postarea unor bucăți din Declarația de Indpendență a SUA față de Imperiul Britanic din 4 iulie 1776.

Aceste bucăți au fost publicate pe pagina de Facebook a ziarului. A zecea postare, care cuprindea paragrafele 27 – 31 din Declarația de Independență, a fost eliminată de algoritmii Facebook de pe rețeaua socială.

Explicația: aceste fragmente ar conține un ”limbaj al urii”.

Ulterior, Facebook a restaurat postarea, după cum a scris Casey Stinnet, editor al ziarului în cauză.

Inteligența artificială e departe de a ințelege complexitatea limbajului

Mai mult, Richard Allan – vicepreședinte pentru politici publice la Facebook – a scris pe blogul companiei că societatea încearcă să ia în considerare intenția și contextul. Acesta a recunoscut însă că algoritmii de inteligență artificială sunt încă departe să descifreze complexitatea limbajului uman.

Pe lângă contextul istoric al postării cu pricina, Facebook a mai fost acuzată de-a lungul timpului că nu elimină postările jihadiste sau teroriste, dar și că cenzurează prea mult opiniile conservatoare creștine.

Un bărbat care a fost 5 zile în România săptămâna trecută, confirmat cu noul coronavirus în Italia. Anunțul MAE
Recomandări

Un bărbat care a fost 5 zile în România săptămâna trecută, confirmat cu noul coronavirus în Italia. Anunțul MAE

 

Scandal peste scandal

Facebook se confruntă de câteva luni și cu scandalul Cambridge Analytica, după ce a recunoscut că datele a 87 de milioane de persoane culese.

Acest scandal se adaugă celor mai vechi legate de fenomenul fake news și de implicarea Rusiei în alegerile din SUA din 2016.

De asemenea, glonțul a trecut razant pe lângă Facebook și Google, după ce Parlamentul European a respins o propunere prin care giganții online ar fi plătit masiv pentru conținutul partajat pe platformele lor.

Close
Închide
  Close