De Mihai Niculescu,

Dezinformările despre coronavirusul care se răspândește din China vor fi eliminate, a anunțat Facebook, vineri, aceasta fiind o decizie fără precedent în materie de informații despre sănătate gestionate de gigantul rețelelor de socializare.

Reprezentanţii celei mai mari reţele de socializare din lume au anunţat printr-un mesaj publicat pe blogul oficial al companiei că vor elimina conţinuturile despre coronavirus „care conţin afirmaţii false sau teorii ale conspiraţiei, semnalizate de organizaţii de sănătate globale şi de autorităţi locale din domeniul sănătăţii”, arată Reuters și Agerpres.

Motivul invocat este că astfel de conţinuturi încalcă interdicţia adoptată de Facebook împotriva dezinformărilor care pot să provoace „vătămări fizice”.

Decizia reprezintă o abordare neobişnuit de agresivă a companiei Facebook, care, de obicei, limitează distribuirea conţinuturilor cu dezinformări medicale prin intermediul unor restricţii ce vizează rezultatele căutărilor online şi reclamele, dar care permit conţinuturilor originale să rămână vizibile pe platformă.

Această abordare i-a supărat pe criticii companiei, care spun că aceasta a eşuat în tentativele sale de a reduce răspândirea inexactităţilor ce reprezintă o ameninţare globală majoră la adresa sănătăţii.

În special, dezinformările despre vaccinare s-au răspândit foarte mult pe reţelele de socializare în multe ţări în ultimii ani, inclusiv pe durata unor campanii majore de vaccinare demarate împotriva poliomielitei în Pakistan şi de imunizare împotriva febrei galbene în America de Sud.

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre
HOROSCOP

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre