MENIU CAUTĂ
09 Feb. 2018 15:02 , de Daniel Ionașcu

Facebook testează un buton de ”downvote”, o variantă mai ușoară pentru ”dislike”

Distribuie

Facebook testează un buton de ”downvote”, care va permite utilizatorilor să ascundă comentarii sau să furnizeze feedback despre acestea, scrie BBC News.

Butonul este în acest moment testat pe un mic număr de utilizatori din SUA.

Utilizatorii au cerut de mult timp un buton de 'dislike', pentru a marca pe rețeaua socială conținutul care nu le place, dar Facebook nu l-a introdus niciodată. Și asta pentru că gigantul nu dorea ca astfel să prejudicieze imaginea unor firme de publicitate sau companii care cumpără reclame pe rețeaua sa de socializare.

Dar a ajuns la 'downvote'.

Reddit folosește de mult timp 'downvote'

Rețeaua socială Reddit are de foarte multă vreme butoane pentru 'upvote' și 'downvote'. În funcție de voturi, postările urcă pe site în poziții mai bune sau coboară pe pagina din site.

Soluție la problema știrilor false?

Dar Facebook îi dă o utilitate nouă. Cu ajutorul acestuia compania poate afla cine propagă știri false pe Facebook.

Acestea sunt subiectul scandalului privind implicarea Rusiei în alegerile din SUA. Facebook a recunoscut că postările trollilor ruși au ajuns la 126 de milioane de americani în campania pentru alegerile prezidențiale din 2016.

Facebook downvote

Martin Garner, analist la CCS Insight, spune că butonul subliniază rezistența lui Mark Zuckerberg, directorul general al Facebook, la ideea de a recunoaște că firma sa este responsabilă pentru conținutul de pe platformă.

Magnatul american Rupert Murdoch a cerut Facebook să plătească pentru știrile de calitate de pe rețeaua sa, tot așa cum fac și furnizorii de cablu.

De asemenea, miliardarul George Soros a afirmat că Facebook este un pericol la adresa democrației, la pachet cu Google.

Comentarii