MENIU CAUTĂ
07 Iul. 2018 12:56

Fără mașini pe străzile din Capitală un weekend pe an. Ce proiect a depus un consilier din Primăria Capitalei

Distribuie

Fără maşini pe străzile din Capitală un weekend pe an. Momentan, este doar un protest depus de un consilier PMP din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti. 

Lucian Iliescu, consilier PMP în cadrul Primăriei Capitalei, a depus la secretariatul instituţiei un proiect de hotărâre care prevede interzicerea transportului cu autoturismele în Bucureşti un weekend pe an. Weekend-ul respectiv ar urma să fie cel cu două săptămâni înainte de începerea şcolii.

„Începând cu anul 2018, se stabilesc zilele «Week-end fără poluare», în penultimul weekend înainte de începerea anului şcolar, în fiecare an. Perioada «Week-end fără poluare» este de sâmbătă ora 10,00 până duminică ora 16,00. Pe durata acestei perioade se interzice, pe teritoriul municipiului Bucureşti, circulaţia tuturor autovehiculelor', se arată în proiectul depus de Lucian Iliescu, potrivit Mediafax.

Proiectul cuprinde şi nişte excepţii, mai exact: autovehiculele îndreptăţite să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase, autovehiculele care efectuează transport în comun, taxi-urile, ambulanţele, ale celor care îndeplinesc sarcini publice, transportă alimente şi/sau aprovizionează pieţele, respectiv autovehiculele de depanare sau de transport vehicule care au girofare galbene.

Totodată, în această categorie se încadrează şi autovehiculele diplomaţilor, militare, cortegiile mortuare, alaiurile de nuntă sau botez şi autovehiculele care transportă persoane aflate în urgenţă medicală sau cu handicap locomotor şi carele TV.

„Nerespectarea prevederilor art. 3 constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 la 2.000 lei', se mai arată în proiectul de hotărâre care urmează să fie analizat de secretariatul general al PMB.

Recent, a intrat în vigoare proiectul Primăriei cu tarifele majorate pentru parcările în București.


CITEȘTE ȘI: 

REPORTAJ/ Liceul Beethoven' din Craiova n-are absolvenți de bacalaureat, dar doi elevi au fost acceptați la Universitatea Glasgow

Comentarii