Femei însărcinate, blocate în zăpadă în județul Galați. Au fost salvate cu șenilata

21 aprilie 2017 08:34

Două femei însărcinate, blocate în zăpadă în județul Galați, au ajuns la spital cu o șenilată a Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Gravidele au așteptat mai multe ore ca să fie salvate pentru că drumul era acoperit de un strat de zăpadă de aproape 50 de centimetri. În total, salvatorii au transportat cu șenilata, în noaptea de joi spre vineri, aproape 25 de persoane. Printre acestea s-au numărat un copil, care avea febră mare, și doi bătrâni de 80 de ani, care aveau nevoie de îngrijiri medicale

Șenilata și o ambulanță SMURD pentru victime multiple au fost trimise pe DN26, drumul din județul Galați care a fost închis din cauza ninsorii și a viscolului. În apropierea localității Cuca, aproape 25 de persoane au rămas blocate în nămeții uriași și au așteptat ore în mașini pentru a fi salvați, scrie Monitorul de Galați.

„Am adus două femei însărcinate, una în 14 săptămâni, iar cealaltă în 16 săptămâni, de 23 şi 28 de ani. Au fost blocate în maşină timp de mai multe ore. Împreună cu cealaltă doamnă, au depus un efort teribil să deszăpezească maşina şi să o împingă. În final, cineva le-a asigurat un tractor, ceva  şi le-a deszăpezit. În total a adus opt persoane, şase fiind pacienţi şi doi aparţinători, mama copilului şi soţia unui pacient, care au stat tot aşa mai multe ore în maşină. Toate opt au ajuns în Galaţi”, a precizat dr. Angel Trifan, medic şef UPU SMURD Spitalulul de Urgenţă Galaţi, coordonatorul medical al operaţiunii de salvare.

Două femei însărcinate, blocate în zăpadă în județul Galați. Aveau nevoie de ajutorul medicilor

Una dintre femeile însărcinate spune că a rămas blocată pe drumul acoperit cu zăpadă, joi, în jurul prânzului. Abia după șase ore a fost scoasă din nămeți și a ajuns vineri, în jurul orei 2, la Spitalul de Urgență din Galați.

„Am stat multe  ore blocate, veneam de la Galaţi şi mergeam la Cuca. Sub nicio formă nu ne-am aşteptat la aşa ceva. Era mare zăpada, cam de  30 – 50 de centimetri. Ne-au adus cu şenilată. Sunt însărcinată în 14 săptămâni, mi-au administrat medicamente şi sper să fie bine”, a spus Mariana Sandu, una dintre cele două femei însărcinate.

Intervenţia s-a desfăşurat cu dificultate, nu doar din pricina zăpezii, ci şi din cauza cablurilor de înaltă tensiune rupte distruse din cauza gheții care s-a depus pe acestea. Din acest motiv, 24 de localități nu au curent electric.

„Din păcate, într-o lună de primăvară folosim şenilată. Au fost extrase mai multe persoane, au fost aduse opt persoane acum la spital, din care şase sunt pacienţi şi doi aparţinători. Au mai fost misiuni de salvare la doi copii şi adulţi, aduşi la Primaria din Cuca. Au fost deblocate maşinile din zonă şi au fost duse la Primăria din Cuca pentru că aveau traseu mai lung. În continuare, DN 24 D rămâne închis până când  când se va putea circulă în condiţii de siguranţă. Gruparea Operativă monitorizează toate situaţiile de urgenţă şi vom răspunde prompt la orice solicitare”, a declarat lt.col Eugen Chiriţă, ISU Galaţi.

Județul Galați se numără printre cele vizate de codul portocaliu de vreme rea.

sursă foto: ISU Galați

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro