Mergi direct la conținut »
Femeie grațiată de Traian Băsescu în 2014, arestată pentru furt
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Femeie grațiată de Traian Băsescu în 2014, arestată pentru furt

Femeie grațiată de Traian Băsescu în 2014, arestată pentru furt

Garofița Mocanu, mama a nouă copii, grațiată de Traian Băsescu în anul 2014, a fost arestată preventiv, ieri, la Constanța.

Femeia este implicată într-un amplu dosar de furt calificat, iar alături de ea, judecătorii constănțeni au arestat alte 22 de persoane suspectate că ar fi intrat în casele unor bătrâni sub diferite pretexte și le furau banii și bunurile.

Garofița Mocanu a mai fost reținută și în 2008 pentru furt și apoi, în ianuarie 2010, a fost arestată din nou, pentru o lună. Condamnată definitiv în 2012 la trei ani de închisoare, Grofița Mocanu a reușit să amâne executarea restului de pedeapsă, după ce a rămas însărcinată.

Președintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat luni decretul de grațiere a doamnei Garofița Mocanu pentru restul rămas neexecutat din pedeapsa de trei ani de închisoare, aplicată pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, dispusă prin sentința penală nr. 1457/19.10.2011 a Judecătoriei Deva, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 93/23.01.2012 a Curții de Apel Alba-Iulia, precum și pentru pedeapsa aplicată prin sentința penală nr. 662/2009 a Judecătoriei Sector 2 București. Decizia domnului președinte Traian Băsescu are la bază motive umanitare. Doamna Garofița Mocanu este mamă a șase copii cu vârste cuprinse între un an și 11 ani‘, se arată într-o informare a Administrației Prezidențiale din anul 2014.

Decizia preşedintelui Traian Băsescu avea la bază „motive umanitare”.

Close
Închide
  Close