De Petre Dobrescu,

Acestea au creat conturi false de Facebook şi au convins-o pe femeie, medic ieşit la pensie, că vor să vină în România să investească în cercetarea medicală, a informat Mediafax.

Femeia a fost abordată pe Facebook de mai multe persoane care i-au spus că au nevoie urgent de bani pentru a debloca nişte conturi.

Potrivit unor surse din anchetă, cei care au contactat-o i-au spus femeii, cadru medical ieşit la pensie, că sunt investitori în domeniul medical şi că vor să vină în România pentru a dezvolta proiecte de cercetare, dar banii pentru investiţii ar fi blocaţi în conturi, iar pentru a-i debloca au nevoie de alţi bani.

„Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, începând cu luna mai 2018, prin intermediul unei reţele de socializare, o femeie de 67 de ani ar fi intrat în contact cu persoane necunoscute, care în discuţiile purtate s-ar fi prezentat sub diferite identităţi şi profesii nereale şi ar fi indus-o în eroare în scopul de a le remite bani.

Astfel, în luna octombrie 2018, femeia ar fi virat 6.000 de euro în contul unui bărbat, de 32 de ani”, a declarat Ioana Bîlea, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi.

Medicii care stau 24 de ore din 24 în spitale sunt puși să-și plătească mâncarea
Recomandări

Medicii care stau 24 de ore din 24 în spitale sunt puși să-și plătească mâncarea

 

Unul dintre cei care au înşelat-o pe femeie a fost identificat de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, în Bucureşti.

În urma unor perecheziţii acesta a fost reţinut şi dus la audieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi.

„În urma percheziţiei au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă”, a declarat Ioana Bîlea.

Bărbatul de 32 de ani, care potrivit unor surse din anchetă este nigerian, a fost pus sub control judicar pentru 60 de zile, iar ancheta continuă în acest caz.

Citeşte şi:

Ce averi au miniștrii din cabinetul Orban: terenuri, opere de artă, mașini și bijuterii

CExN la PSD: Social-democrații au stabilit data Congresului. Niculae Bădălău, Cătălin Rădulescu şi Codrin Ştefănescu îşi pierd funcțiile

Coreea de Nord avertizează SUA să se pregătească pentru „un cadou de Crăciun”. Nimeni nu știe ce înseamnă asta de fapt

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre
HOROSCOP

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre