MENIU CAUTĂ

Joburile femeilor vor fi cele mai afectate de intrarea roboților pe piața muncii

Distribuie

Femeile vor fi cele mai afectate de intrarea roboților pe piața muncii, este concluzia unui raport prezentat, miercuri la Forumul Economic Mondial de la Davos, scrie Russia Today.

Studiul, intitulat „Spre o revoluție revigorantă: un viitor al locurilor de muncă pentru toți”, dezvăluie că atunci când inteligența artificială va intra pe piața muncii joburile femeilor vor fi primele ocupate de roboți.

Raportul a analizat 1.000 de tipuri de locuri de muncă care includ 96% din ocuparea forței de muncă din Statele Unite. Rezultatele arată că 57% dintre cei care își pierd locul de muncă sunt femei. Până în 2026, 1,4 milioane de locuri de muncă din SUA vor fi expuse riscului de a-și pierde joburile din cauza tehnologiei.

„Aceasta este o evoluție îngrijorătoare într-un moment în care decalajul dintre sexe la locul de muncă se mărește și când femeile sunt subreprezentate în multe zone de pe piața muncii”, au spus studiului.

Raportul a constatat că 95% dintre lucrătorii aflați în situații de risc și-ar putea găsi locuri de muncă mai bine plătite, cu o recalificare adecvată și educație.

Raportul, realizat de Boston Consulting Group și Burning Glass Technologies, recomandă angajaților care se confruntă cu riscul de a fi înlocuiți de roboți să-și dezvolte noi abilități, iar angajatorii sunt sfătuiți să investească în recalificarea forței de muncă.


Citește și: Gest impresionant făcut de un polițist pentru un bărbat fără adăpost care își dorea să facă un duș


Citește mai multe despre Inteligenta artificiala, Piata Muncii și Roboți pe Libertatea.

Comentarii