Mergi direct la conținut »
Elon Musk: Inteligența artificială este mai periculoasă pentru civilizația umană decât Coreea de Nord și va provoca Al Treilea Război Mondial
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > Elon Musk: Inteligența artificială este mai periculoasă pentru civilizația umană decât Coreea de Nord și va provoca Al Treilea Război Mondial

Elon Musk: Inteligența artificială este mai periculoasă pentru civilizația umană decât Coreea de Nord și va provoca Al Treilea Război Mondial

Inteligența artificială este un pericol mai mare pentru civilizația umană decât Coreea de Nord, care a testat zilele trecute o bombă cu hidrogen, și va duce la Al Treilea Război Mondial, potrivit antreprenorului Elon Musk, directorul general al producătorului de mașini electrice Tesla și al companiei spațiale SpaceX.

De Daniel Ionașcu,

Acesta a a avut luni mai multe postări pe Twitter în care a afirmat că ”superioritatea inteligenței artificiale la nivel național va produce cel mai probabil” un nou război mondial.

Musk, care a cerut recent Organizației Națiunilor Unite să interzică ”roboții ucigași”, adică acei roboți care pot controla arme, a investit milioane de dolari pentru a se asigura că inteligența artificială este dezvoltată în mod sigur și într-un cadru reglementat.

Alături de celebrul astrofizician el a cerut guvernelor din întreaga lume să oprească folosirea armelor autonome, de genul dronelor echipate cu rachete care pot decide singure când să tragă.

Un nou avertisment

Acum Musk a profitat de testarea de către Coreea de Nord a unei bombe cu hidrogen, de zece ori mai puternică decât cele nucleare clasice, pentru a face un nou avertisment. Acesta susține că umanitatea este în pericol și va avea de înfruntat un scenariu de tipul Terminator.

”China, Rusia și în curând toate țările cu o dezvoltare puternică a IT-ului (vor dezvolta sisteme de inteligență artificială). Competiția pentru superioritate în privința inteligenței artificiale la nivel național va declanșa cel mai probabil Al Treilea Război Mondial în opinia mea”, a scris el.

Paul Stănescu lovește telefonul reporterului! ”Sunt baron, da, baron local! Hai, mă, lasă-mă-n pace!”
Recomandări

Paul Stănescu lovește telefonul reporterului! ”Sunt baron, da, baron local! Hai, mă, lasă-mă-n pace!”

 

Acesta a partajat în sprijinul ideilor sale un link către un articol în care Vladimir Putin, președintele Rusiei, susține că națiunea care va perfecționa inteligența artificială ”va conduce lumea”.


Citește și: EXCLUSIV/ Pompierul român care a fost în iad: ”700 de sonde ardeau, cerul era negru și 45 de zile n-am văzut soarele”

VIDEO EXCLUSIV/ Scafandrul care a ajutat un delfin să nască în Portul Constanța e prietenul căluților de mare si descoperitor de comori!

Close
Închide
  Close