Mergi direct la conținut »
Fenomenul "vestelor galbene" a ajuns și în Croația. Când sunt anunțate primele proteste
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Fenomenul „vestelor galbene” a ajuns și în Croația. Când sunt anunțate primele proteste

Fenomenul "vestelor galbene", după modelul francez, a ajuns și în Croația, țară care a anunțat deja primele proteste pentru sâmbătă, 15 decembrie, în oraşele Zagreb, Pola şi Pijeka.

Organizatorii protestelor, care au înființat un grup pe Facebook, i-au chemat pe toţi cei nemulţumiţi de statutul lor social şi de situaţia politică şi socială din Croaţia să se ralieze mişcării. Grupul a fost înfiinţat de partidul non-parlamentar Slobodna Hrvatska (Slovacia liberă) și numără deja peste 10.000 de membri.

Mai mulți cetăţeni din Belgia şi Olanda au ieşit deja pe străzi, pentru a protesta, iar acum Croaţia şi-a creat propria mişcare a „vestelor galbene”, fiind marcați de succesul francezilor.

Iată protestul „vestelor galbene” de la Paris, în imagini. Vezi cele mai impresionante fotografii surprinse în timpul violențelor din capitala Franței!

„Vestele galbene” au protestat și în România! Oamenii au blocat trecerea de pietoni din Iași pe care a fost paralizată Ana Maria Tănasă! Citește aici cazul ei!

FOTO – EPA


Citește și… EXCLUSIV/ Eurodeputaţii români au povestit pentru Libertatea cum au trăit atentatul din Strasbourg: „Mii de oameni blocaţi în sediul PE, până la 3 dimineaţa, hoteluri asaltate de turişti speriaţi”


 

Close
Închide
  Close