Iris a descris cum au arătat primele zile de școală din țara scandinavă. Mărturia fetiței apare în publicația Școala 9, o platformă publicistică având ca temă educația, fondată și finanțată de BRD, dar scrisă de jurnaliști independenți.

O fetiță româncă, care învață în clasa a III-a în Finlanda, pentru Școala 9: “Profesorii ne-au spus că un elev devine mai bun atunci când știe ce să învețe”
Iris, în drum spre școală

Iris Biro a povestit că în prima zi de școală doar părinții clasei I au avut dreptul să-și aducă copiii la clase. Nu se aduc flori sau cadouri profesorilor. “Tuturor adulților le spunem pe nume în Finlanda, inclusiv directorului”, a spus fetița.

Apoi, pentru cei de clasa a III-a au început câteva zile de interviuri, pe care elevii le iau adulților din școală. Copiii îi întreabă diverse lucruri pe profesori, pe manageri, pe oamenii care gătesc sau îi servesc la bucătăria școlii.

Răspunsul pe care l-au primit copiii, când i-au “chestionat” pe profesori poate fi motto pentru orice sistem de învățământ.

Pe profesori i-am întrebat cum se poate îmbunătăți un elev. Ne-au spus că un elev devine mai bun atunci când știe ce să învețe.

Iris Biro:

Povestea fetiței de 10 ani Iris Biro și a felului în care vede ea educația, în Școala 9 BRD.

Citeşte şi:

VIDEO | În cartierul dintr-un oraş vasluian unde străzile n-au nume și politicienii nu vin nici în campanie electorală oamenii au făcut, împreună, să răsară o casă

Toate școlile, închise 3 zile pentru alegerile locale. Cele din București vor fi închise 4 zile

Canadienii au prins Huawei cum încearcă să-i ”îndosarieze” pe influencerii care li se par favorabili, datele mergând la guvern

Urmărește-ne pe Google News