De Adrian Ilie,

”Reproșează unii guvernării PSD că ar fi crescut datoria țării la peste 100 miliarde euro. Este o mare minciună a Opoziției! Nu e mai mult, ci e mai puțin. Și nu e mai rău, ci e mult mai bine! Acuzația este falsă. Valoarea datoriei guvernamentale nu a crescut cu 100 de miliarde, ci doar cu 54 miliarde și nu de EURO, ci de LEI”, a scris, pe Facebook, Mihai Fifor.

”Asta contează cel mai mult! E capacitatea țării de a returna datoria. Un bun economist nu va întreba care e valoarea datoriei, ci cât reprezintă în PIB. Noi suntem mult mai jos de 60%, pragul considerat acceptabil în UE, în condițiile în care jumătate din statele Uniunii îl depășesc (…) Concluzie: nu „înghițiți pe nemestecate” minciunile opoziției! În era fake news-ului, încercați să verificați ce vi se spune si sa decideti!”, a mai scris Fifor.

Datoria externă totală a României a ajuns la 103,671 miliarde euro, în urcare cu 4,254 miliarde de euro față de luna decembrie 2018, în vreme ce datoria publică, adică a statului, a crescut cu 37,982 miliarde de euro, în urcare cu 3,219 miliarde, conform datelor Băncii Naționale a României (BNR), prezentate la mijlocul lunii august.

Din totalul datoriei externe, cea pe termen lung însuma 70,361 miliarde euro la 30 iunie, echivalent cu 67,9% din totalul datoriei externe. Nivelul este în creştere cu 3,5% faţă de 31 decembrie 2018.

Datoria externă pe termen scurt era la 30 iunie de 33,31 miliarde euro, reprezentând 32,1% din total. Aceasta este în creştere cu 5,9% faţă de 31 decembrie 2018.

Citeşte şi:

ANALIZĂ | Cum văd economiștii împrumutul de 3 miliarde de euro al României. ”Ne jucăm cu focul”

Dosarul «Moscova 2» ne reamintește ce imens e Tezaurul României la valoarea de azi. Rușii ne-au sechestrat 10 miliarde $!

Aproape un miliard de dolari, datoria țărilor în care România a exportat mărfuri înainte de 1989. De unde trebuie recuperați banii

Cum au fost surprinși Ciprian Marica și iubita, după ce a fost făcută publică aventura fotbalistului: „O meritam cu toții”
GSP.RO

Cum au fost surprinși Ciprian Marica și iubita, după ce a fost făcută publică aventura fotbalistului: „O meritam cu toții”

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați
HOROSCOP

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați