MENIU CAUTĂ
10 Aug. 2018 15:57

Fifor despre mitingul diasporei: E un protest politic, sperăm să fie pașnic, în limite legale

Distribuie

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat, vineri, că, în opinia sa, protestul din Capitală al diasporei este politic, dar speră ca acesta să fie "paşnic, în limite legale". Fifor spune că își dorește "să nu se escaladeze și să nu se dea curs provocărilor" pe care susține că le-a văzut în ultima vreme.

Fifor a făcut aceste declarații la Arad, după ce a fost întrebat de către jurnaliști care este punctul său de vedere în legătură cu protestul din București al românilor din diaspora, notează antena3.ro.

„Este un protest politic, este, în ultimă instanţă, dreptul cetăţenilor de a protesta. Ne dorim să fie un protest paşnic, în limite legale, astfel încât să nu avem de-a face cu lucruri neplăcute pe care nu şi le doreşte nimeni. Să nu se escaladeze şi să nu se dea curs provocărilor pe care le-am văzut, din păcate, în ultima vreme”, a spus Fifor.

Ministrul a mai declarat că de aproape doi ani se guvernează „sub o presiune extraordinară”, deşi actualul guvern este „perfect legitim”.

„Unii oameni sunt mulţumiţi de activitatea Guvernului, alţii nu, noi continuăm să spunem (…) că se respectă programul de guvernare votat de milioane de români. Am spus-o de la bun început şi o spun, guvernăm sub o presiune extraordinară de aproape doi ani, lucru pe care nu ni l-am fi dorit, avem un guvern perfect legitim”, a spus Fifor.

Ministrul mai consideră că „pe unii oameni îi deranjează foarte mult faptul că acest program de guvernare se respectă, că se îmbunătăţesc condiţiile de viaţă ale românilor, că au mai mulţi bani în buzunar, s-au luat măsuri pentru creşterea salarială”.

Citește și:

Acesta este proiectul noii legi a pensiilor. Ce noutăți aduce și cât trebuie să muncești ca să ieși la pensie

Citește mai multe despre Arad și fifor pe Libertatea.

Comentarii