Mergi direct la conținut »
Fiica Anei și a lui Ion al Glanetașului a împlinit 95 de ani
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Fiica Anei și a lui Ion al Glanetașului a împlinit 95 de ani

Fiica Anei și a lui Ion al Glanetașului a împlinit 95 de ani

În satul "Liviu Rebreanu", fost "Prislop", din Bistrița Năsăud, trăiește Saveta, fiica Anei și a lui Ion al Glanetașului, personajele romanului "Ion".

Bătrâna a împlinit de curând 95 de ani. Femeia a fost vizitată la aniversare de un politician local, vicepremierul Daniel Suciu, a informat timponline.ro.

„Nu mai avem blestemul pământului și al dragostei, în schimb avem Țara Năsăudului ce vă așteaptă să-i descoperiți farmecul și istoria. Și bunica Saveta din Prislop, fata lui Ion și a Anei, este aici să mărturisească 95 de ani de viață în Transilvania!”, a scris politicianul pe Facebook.

Mesajul lui Daniel Suciu

Romanul „Ion”, de Liviu Rebreanu, a fost publicat în 1920 și este considerat primul roman obiectiv din istoria literaturii române. A fost inspirat de personaje și fapte reale. Eroul principal al romanului a fost Ion al Glanetașului, tatăl Savetei.


Finalizarea dosarului lui Liviu Dragnea, amânată pentru 20 mai! Liderul PSD, în fața judecătorilor de la Înalta Curte: „Sunt total nevinovat! Dacă aș fi condamnat, aș vrea să știu de ce!”

Close
Închide
  Close