De Remus Vlad,

Mihai Răzvan Moraru, soţia lui şi cei doi copii se întorceau spre Bucureşti din vacanţa de 1 Mai. Chiar înainte de a intra în Sineşti, bărbatul a tras pe „dreapta” , în parcare, pentru a lua din portbagaj jucăria preferată a fetiţei lui.

În doar câteva zeci de secunde, autoturismul de teren a fost înconjurat de mai mulţi indivizi, iar unul dintre ei, cu un cuţit în mână, a tăiat cauciucul din dreapta spate. Doar prezenţa de spirit a bărbatului care, simţind pericolul, s-a urcat repede la volan şi a demarat în trombă.

Au urmat clipe pe care, cu greu, ar vrea să şi le reamintească, în care, în timp ce vorbea cu poliţiştii la „112” şi vedea că roata nu mai are presiune, credea că va fi victima tâlharilor care atacă la drumul mare. După minute ce păreau ore, omul a ajuns în Voluntari, într-un peco, unde s-a întâlnit cu poliţiştii ilfoveni.

„Tati, te rog, să opreşti doar acasă!”

Fetiţa bărbatului atacat în parcarea Sineşti, care fusese martor tăcut la toată conversaţia tatălui ei cu poliţiştii, i-a spus, la un moment dat, să meargă mai departe. „Tati, te rog, să opreşti doar acasă!”, au fost vorbele micuţei care, parcă şi ea, presimţea că ceva rău se putea întâmpla.

Victima a fost audiată la Poliţia Sineşti

La două zile de la incidentul care a iritat opinia publică, Mihai Răzvan Moraru a fost audiat la Poliţia Sineşti. A spus în detaliu ce a văzut şi cum s-au derulat faptele. De altfel, s-a şi deschis un dosar penal în acest caz extrem de grav.

Chiar dacă au trecut atâtea ore de la incidentul care l-a marcat, omul pare afectat. Se gândeşte că, în doar câteva secunde, putea fi pus la pământ de infractorii care lau atacat. Spune că s-a gândit la familie, la ce ar fi putut păţi cele mai dragi fiinţe din viaţui. Speră doar ca poliţiştii să-i prindă pe făptaşi, iar astfel de evenimente să fie din ce în ce mai rare.

Sătenii cred că ar fi vorba de hoţi „voiajori”

Pe de altă parte, sătenii din localitatea ialomiţeană au cu totul alte versiuni. I-am găsit la umbră, la un pahar de vorbă. Că doar aşa le stă bine oamenilor care muncesc. „În zona parcării sunt multe clanuri care atacă. Să zicem că opreşte o maşină, doamna intră în pădure să-şi facă nevoile şi se poate trezi cu un cuţit la gât”, ne mărturiseşte unul dintre oameni.

Oamenii cred că vor să se dea vina pe rromii din Sineşti

Alţii, strânşi ca un buchet în jurul unei mese, ne spun că e posibil ca tâlharii să fie din aceia „voiajori”, să vină de pe unde cine ştie. Ştiu că au şi ei în sat „specimenele” lor care, nicidecum, nu sunt uţă de biserică. Dar cum toată lumea ştie că, la Sineşti, sunt mulţi rromi, autorităţile ar vrea să dea vina pe ei.

Şi că tot veni vorba de autorităţi, reprezentanţii Poliţiei Române au venit cu noi precizări despre astfel de fapte care s-au petrecut în zona respectivă. Asta după ce în spaţiul public s-a acreditat ideea că vinovaţi ar fi oamenii legii din Ialomiţa care nu ar fi luat nici o măsură pentru ca astfel de incidente să se întâmple.

IGPR: 37 de furturi din auto în zona Sineşti

La nivel naţional, şi aici vorbim de inspectorate judeţene de poliţie, în perioada 2017- prezent 2018, s au înregistrat peste 50 de sesizări pe furturi sau tentative de furturi din auto, prin două moduri de operare: neatenţia şoferilor, pasagerilor care lasă maşina în parcare, neasigurată şi provocarea unor pene de cauciuc, prin înţeparea anvelopelor autovehiculelor.

Din acest număr, 37 de fapte de furt/tentativă de furt s au înregistrat în zona Popasului Sineşti din Ialomiţa. Dintre cele 37, patru au fost prin înţeparea roţilor.

Anul trecut s-au făcut şapte percheziţiila persoane bănuite de astfel de fapte, iar în 2018 o persoană a fost reţinută, fiind trimisă în judecată.

CITEŞTE ŞI:

VIDEO/ Ioan Becali se ruga în fiecare seară în puşcărie. La plecare, le-a lăsat hainele colegilor de celulă, dar și-a luat icoanele

Americanii au calculat care va fi prima zi în care nu vor mai exista decese cauzate de COVID-19
GSP.RO

Americanii au calculat care va fi prima zi în care nu vor mai exista decese cauzate de COVID-19

Horoscop 10 aprilie 2020. Berbecii pot tulbura atmosfera din familie
HOROSCOP

Horoscop 10 aprilie 2020. Berbecii pot tulbura atmosfera din familie