De Delia Chilianu,

La postul public de televiziune, Gabriela Firea a spus că retragerea lui Liviu Dragnea din fruntea PSD este benefică pentru partid, iar astăzi a făcut mai multe completări pe această temă.

”Nu e normal să ajungem ca într-o formațiune politică condusă unic, dictatorial, să nu poți să spui nimic că, dacă spui, imediat ți se închide gura, că nu ești solidar, că e Anul Centenar, că vrei să cadă Guvernul, că nu vrei ordonanța cu amnistia și grațiera, că te-ai dat cu statul paralel, deși nu ai tăiat porcii cu statul paralel”.

Gabriela Firea a adăugat că va spune „pe față” nemulțumirile pe care le va avea: „Întotdeauna voi respecta decizia colegilor din partid și dacă eu voi avea de suferit politic de pe urma declarațiilor mele. De asemenea, voi avea curajul să spun în comitetul executiv, în biroul permanent și prin reacții publice, nu lucrări subterane. Nu-mi plac șobolănismele. Am avut suficient parte de ele până acum din partea celorlalți care pe față spuneau că totul e bine, și pe dedesubt, șobolăneală. Nu vreau să mă alătur acestui stil de management politic„.

Firea, despre himera vândută de Dragnea în ceea ce privește aministia și grațierea

Gabriela Firea a mai declarat, astăzi, că Liviu Dragnea îi asmute pe oamenii de afaceri împotriva ei, acuzând-o că e pusă de cineva să blocheze proiectul amnistiei și grațierii. „Mă aștept la anumite represalii, că am avut curajul să spun lucruri. Mă aștept să nu se oprească, pentru că domnul Dragnea a vândut această himeră multora: «Lăsați-mă că fac ce cred eu, pentru că eu vă ofer pe tavă aministia și grațierea!», dar este o fata morgana câtă vreme nu este un proiect legal și care nu poate fi aplicat dacă nu are legalitate. Deci este o himeră vândută multora și pe care îi asmute împortiva mea„, a mai spus Firea.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO/ Ping-pong cu protestele din 10 august. Ancheta din Parlament, „un spectacol jenant”. Cum a anulat PSD audierea personajelor-cheie