De Mihai Niculescu,

UPDATE 11.10: Gabriela Firea a lansat un nou atac la adresa președintelui PSD Liviu Dragnea, într-o conferință de presă.

În cadrul conferinței de presă, Gabriela Firea a Gabriel Firea a denunţat „o nouă campanie de intoxicare marca Liviu Dragnea”, menită să o defăimeze şi să pună în umbră adevăratele probleme ale românilor, ale bucureştenilor, „şi pe care din punct de vedere politic nu a dorit să le sprijine”.

„La nivel de percepţie publică analiza trebuie sa fie făcută de factorul politic şi anume de colegii mei din BP şi din CExN. Nu am vrut şi nu voi dori niciodată să mă substitui nici colegilor nici organelor de conducere. O altă acuzaţie care mi s-a adus în aceste zile doar pentru faptul că am îndrăznit să spun că drumul pe care mergem nu este cel corect şi pur şi simplu se creează o distanţă între echipa mea politică şi români – bucureşteni – este că aş fi fost confiscată de statul paralel. Le aduc aminte atât celor care transmit aceste dezinformări că la Revoluţie eram în liceu, nu eram membru de partid, nu am fost niciodată racolată sau confiscată de o structură de securitate. Şi că eu mă luptam cu fostul preşedinte Traian Băsescu când alţii tăiau porcii cu statul paralel. Prin urmare nu ştiu, dar ştiţi cu siguranţă cine sunt cei care au negociat ilegitim cu statul paralel„, a afirmat primarul general.

Gabriela Firea: „Mă aștept să scoată la licitație și poziția de primar general”

Gabriela Firea a mai declarat astăzi, în cadrul conferinței de presă pe care a ținut-o la Primăria Capitalei, că a fost acuzată că ar fi purtătorul de cuvânt al celor care se opun gratierii și aministiei. „Această acuzație mi s-a părut în sfera era științifico-fantastică.  Noi nu am discutat niciodată nu am discutat despre amnistie și grațiere. A fost discutat de domnul Dragnea doar cu câțiva apropiați (…) Nu sunt de acord cu improvizațiile juridice și cu fanteziile juridice care înțeleg că se pun la cale (…) Nu vreau ca PSD să treacă rușinos în istorie (…) Orice intervenție juridică, orice situație neclară ne poate duce pe toți în haos„, a mai spus primarul Bucureștiului. La finalul declarațiilor, Firea a ținut să precizeze că știe că sunt sponsorizate atacuri pe internet la adresa ei și că în ultimele ziler a vândut poziția de lider al PSD București mai multor colegi de-ai ei: „Mă aștept să scoată la licitație și poziția de primar general (…) Voi continua să spun adevărurile în zilele următoare, indiferent de consecințe


„Din punctul meu de vedere (Liviu Dragnea ar trebui să se retragă-n.red.) . Nu m-am consultat cu nimeni, nu am cerut acceptul nimănui. Ori schimbă modul de lucru și renunță la a se mai consulta doar cu două-trei persoane, multe care nici nu fac parte din Guvern, deci ori schimbă total modul de lucru, dar nu cred că poate să lucreze în acest sens, pentru că ar fi făcut-o. Dacă poate, ar fi minunat. Dacă nu, cred că o retragere ar fi benefică pentru partid și pentru țară”, a spus Firea, întrebată la TVR 1 dacă Liviu Dragnea ar trebui să plece de la conducerea PSD.

Firea a încercat să discute problemele Bucureștiului cu Dragnea, dar nu a avut rezultatul scontat. 

Domnul Dragnea zâmbește și ocolește adevărul foarte frumos” și este „lapte și miere în întâlniri și în ședințe”, iar în întâlnirile sale cu cei apropiați deciziile sunt altele, a acuzat primarul general, citat de ziare.com.

„Dragnea se consultă doar cu oameni din afară”

Firea a relatat că Liviu Dragnea se consultă în deciziile sale cu câțiva apropiați, cei mai mulți din afara partidului, și „foarte puțini, din ce în ce mai puțini, din interiorul paridului”. În ceea ce privește propunerile legislative sau guvernamentale, crede că „ar fi fost mult mai înțelept și democrat” ca Liviu Dragnea să discute anterior cu membrii BPN și cu membrii Cex, crede primarul.

Ea a mai spus că din primele sale zile de mandat a solicitat Guvernului să colaboreze în anumite proiecte pentru București, dar atunci era premier Dacian Ciolos și nu a găsit „un răspuns bun” și s-a gândit că lucrurile se vor schimba, dar s-au succedat trei guverne PSD, a trecut un an și jumătate și nu s-a schimbat nimic.

Foto principală: Vlad Chirea


VIDEO/ Ping-pong cu protestele din 10 august. Ancheta din Parlament, „un spectacol jenant”. Cum a anulat PSD audierea personajelor-cheie