De Cristina Radu,

„Săptămâna trecută a fost o întreagă discuție despre testarea bucureștenilor, despre cine asigură finanțarea, cine cumpără testele. Nu prea am fost sprijiniți, dar acest proiect este foarte important. Proiectul se va face de către Institutul Matei Balș, susținut de Primăria Capitalei și INSP. Am făcut comandă de câte două teste pentru fiecare dintre cei 10.500 de bucureșteni, testele vor veni în câteva zile și curând va începe și testarea”, a spus Gabriela Firea într-o intervenție live pe pagina sa de Facebook.

Primarul general nu renunță, astfel, la proiectul de testare pentru coronavirus a 10.500 de bucureșteni – cifra reprezentând un eșantion care să reprezinte toate categoriile de vârstă –, în ciuda faptului că ministrul sănătății Nelu Tătaru s-a declarat împotriva inițiativei.

El a spus luni, într-o declarație pentru Europa FM, că pentru testarea din Capitală pe care vrea să o facă primăria s-ar folosi aceeași aparatură de analiză de la “Matei Balș”, preluând din capacitatea institutului de a face analizele, în condițiile în care capacitatea României de testarea COVID-19 a rămas sub 2.000 de teste pe zi, în toată țara.

“Eu, ca ministru al sănătății nu am semnat și nu voi semna efectuarea celor 10.000 de teste COVID-19 în București”, a spus Tătaru.

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei
GSP.RO

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente