De Valentina Postelnicu,

Astfel, Sabin Pop este rechemat din calitatea de consul general, şef al Consulatului General al României la Strasbourg, Republica Franceză. Sabin Pop îşi va încheia misiunea în cel mult 90 de zile de la intrarea în vigoare a hotărârii, iar începând cu data încheierii misiunii sale, va fi numit consul general Sorin Adrian Pârvulescu.

Potrivit Newsweek, Sorin Adrian Pârvulescu este nimeni altul decat fiul soției ministrului de Externe, Teodor Melescanu.

Până în octombrie 2010, Sorin Adrian Pîrvulescu, a lucrat ca expert juridic la Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații.  De acolo, a trecut la Senatul României, unde a fost pus șef peste Biroul de Proceduri Achiziții Publice.  Soția sa, Camelia Oana Pîrvulescu, a lucrat ca director adjunct la firma Pintexim, apoi a ajuns șef serviciu în Senatul României.

Pe atunci, familia Pîrvulescu declara că deține o jumătate dintr-un teren intravilan de 3.500 mp situat în comuna Budila, din Județul Brașov, un BMW 316 fabricat în anul 1998, credite de 31.500 euro și salarii cumulate de peste 126.000 lei.

Fiul șefului AEP Daniel Barbu, numit consul în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord

O altă numire a fost cea a fiului lui Daniel Barbu, fost ministru ALDE al Culturii. Astfel, conform hotărârii publicate în Monitorul Oficial, Anton Emmanuel Barbu a fost numit consul general, şef al Consulatului General al României la Edinburgh, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

De asemenea, Eleonora Moldova este rechemată din calitatea de consul general, şef al Consulatului General al României la Cernăuţi, Ucraina, urmând ca odată cu încheierea misiunii, funcţia să fie preluată de Irina Loredana Stănculescu.

În același timp, fiica unui acționar de la Tel Drum și apropiat al lui Dragnea a fost numită consul la Torino.


Citește și: REPORTAJ/Politică la piață, în ziua moțiunii. Românii știu ce se întâmplă, dar nu mai au încredere. ”Ne-am săturat de promisiuni” – VIDEO